Afbeelding
Eric Laurijssen

Lotte van Drunen pakt podiumplaats in ONK 85cc in Halle

14 september 2020 om 16:45 Overig

SLIEDRECHT Lotte van Drunen van het KTM Youth MX team heeft in de derde wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Halle een podiumplaats weten te behalen. Van Drunen kwam in beide manches als derde over de finish en werd hiermee ook derde in de daguitslag.

Na haar dubbele manchezege in Delfzijl kwam Lotte afgelopen zaterdag aan de start in Halle, waar ruim 40 jongens aan deel namen.

Lotte begon gedreven aan de dag en had in de vrije training al snel het juiste gevoel op de baan. Dit zorgde ervoor dat ze de snelste tijd neer wist te zetten. Toen de tijdtraining begon, was de dame uit Sliedrecht er uiteraard op gebrand om ook hierin een snelle tijd neer te zetten. Echter liepen de rondjes niet lekker en maakte ze teveel fouten. Dit zorgde ervoor dat ze niet verder kwam dan een vierde tijd. Na de training werd deze met haar team besproken en was het duidelijk wanneer ze deze fouten niet had gemaakt, ze zeker een top tijd neer had gezet. Dit gaf haar vertrouwen voor in de manches.

Nadat ze voor de eerste manche het circuit nog eens goed had verkent, kwam ze bij de start niet goed weg en dook pas op een tiende plaats de eerste bocht in. Gelijk ging ze in de aanval en wist tijdens de eerste ronde al vele plaatsen goed te maken. Na twee ronden kwam ze op een vijfde plaats voorbij start/finish en wist kort daarna door te stoten naar een vierde plaats. Vervolgens richtte ze al haar peilen op de derde man maar deze wist ze in de laatste ronde pas te passeren waardoor ze na een sterk gereden inhaalrace als derde werd afgevlagd.

Lotte was absoluut niet tevreden over haar rijden en bij de bus werden alle punten nog eens goed doorgenomen om zo in de tweede manche sterker voor de dag te kunnen komen.

Bij de start van de tweede manche zat ze er vele malen beter bij en kwam op een derde plaats uit de eerste bocht. Al snel wist ze de tweede plaats over te nemen en slaagde ze erin om in de buurt van de kopman te blijven. De hele manche stond ze onder druk van de derde man en toen ze in de laatste twee ronden een paar kleine missers maakte, verloor ze de tweede plaats en kwam als derde over de finish. Lotte keerde tevreden terug naar het paddock en had nog maar weer eens laten zien dat ze tot de absolute top hoort in de 85cc klasse.

Lotte gaat zich nu voorbereiden op de vierde wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap, welke op 26 september wordt verreden in Oldebroek.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie