Clubkampioen Niels Mijnster laat weer van zich spreken
Clubkampioen Niels Mijnster laat weer van zich spreken Jerry van Rekom

Clubkampioen Niels Mijnster ontwaakt uit winterslaap

Overig

SLIEDRECHT Hij was een paar maanden minder actief, maar afgelopen donderdag heeft hij laten zien dat zijn winterslaap voorbij is. Eindelijk liet regerend clubkampioen Niels Mijnster weer van zich horen. Hij wist namelijk op overtuigende wijze de 3e ronde van de 7e Online Competitie bij Schaakvereniging Sliedrecht te winnen. Daarmee bracht hij ook weer de spanning aan kop in groep 1 terug.

Fransman Ronald Breedveld behield de koppositie, maar heeft vooral sterke concurrentie van de winnaar van de 1e en 6e editie van de online competities Jorik Klein. De jongste Klein ontpopt zich inmiddels tot de sterkste coronaschaker van Sliedrecht. Arjan van der Leij staat op de derde plaats en kan nog kampioen worden.

In groep 2 verstevigde nestor Johan van der Griend zijn koppositie. Met nog 2 ronden te gaan wordt het hele tour voor achtervolgers Jurgen de Haan en Peter Vis om Van der Griend nog voorbij te streven.

In groep 3 deed vooral Ferhat Erdogan goede zaken. Hij wist namelijk via een superscore te stijgen naar de derde plaats, nipt achter koploper Maarten Hartkoren en de ook goed scorende Stefan van der Waal.

In alle groepen stijgt de spanning met de ronde en dat zal ook zo zijn in de voorlaatste ronde van komende donderdag. De stukken zullen dan weer over het scherm vliegen.

advertentie
advertentie