Afbeelding
Offroadproracing

Knappe prestatie van Lotte van Drunen in het Italiaans Kampioenschap Junior

19 mei 2021 om 08:30 Overig

SLIEDRECHT - Lotte van Drunen van het Beurspro KTM team is in de eerste kwalificatiewedstrijd van het Italiaans Kampioenschap in Cremona op een vijfde plaats geëindigd. Na een moeilijke beginfase van de eerste manche wist ze terug te komen naar een vierde plaats. In de tweede manche had ze de derde plaats een aantal ronden in handen maar moest deze toch nog afstaan en finishte opnieuw als vierde.

De wedstrijd in Cremona was voor Lotte haar eerste grote wedstrijd van het seizoen en ze had er dan ook erg veel zin in. In totaal hadden 64 rijders zich voor deze wedstrijd aangemeld waardoor er in twee groepen gereden moest worden. Op zaterdag stonden er een vrije en een tijdtraining op het programma. In de vrije training ging het rijden nog niet soepel voor Lotte maar toch wist ze een vierde tijd neer te zetten. Wel was duidelijk dat ze qua rondetijd een tandje bij moest zetten. Gemotiveerd begon ze dan ook aan de kwalificatie en had gelijk een goed ritme op het circuit. Ze wist opnieuw een vierde tijd neer te zetten en daarnaast had ze het verschil ten opzichte van de rijders voor haar weten te verkleinen. Dit gaf haar een goed gevoel voor de wedstrijd op zondag waarin ze in beide manches als zevende een plaats mocht zoeken achter het starthek.

Gedreven begon ze op zondagochtend aan de warm up waarin ze zich gelijk met een derde tijd goed liet zien. Ze was er klaar voor om in de manches alles te geven en de strijd met de concurrentie aan te gaan. 

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam ze goed weg en kon als vijfde aan de wedstrijd beginnen. Door een aantal kleine foutjes in de eerste ronde viel ze terug naar een zevende positie. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Lotte beter in haar ritme en dit zorgde ervoor dat ze terug wist te komen naar een nette vierde plaats. Lotte was best tevreden over haar wedstrijd maar toch zaten er verbeterpunten in die in de pauze besproken werden. 

Bij de start van de tweede manche kwam ze opnieuw goed weg maar omdat ze werd ingesloten verloor ze posities en kon pas op een tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Gelijk ging ze in de aanval en wist tijdens de eerste ronde al door te stoten naar een vijfde plaats. Lotte was alert, fel en zocht de aanval op en kwam in de volgende ronde als vierde door, twee ronden later als derde en dit wist ze een aantal ronden vol te houden. Toch moest ze de derde plaats nog afstaan en kwam net als in de eerste manche op een vierde plaats over de finish. 

Tevreden keerde Lotte terug naar de paddock met in haar achterhoofd dat er toch wel meer in had kunnen zitten. Lotte heeft laten zien dat ze ook nu weer rekening met haar moeten houden en zal aankomend weekend deelnemen aan de tweede kwalificatiewedstrijd in Lovolo, een baan met een harde ondergrond en hoogteverschillen, best lastig maar hiervoor is ze in Italië om ook dit beter onder de knie te krijgen. 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie