Janneke Westhoven won fraai
Janneke Westhoven won fraai Jerry van Rekom

Janneke Westhoven geeft damesschaak impuls

26 juli 2021 om 11:04 Overig

SLIEDRECHT In de zesde ronde van het Gesloten Kampioenschap van de Drechtstreek heeft Janneke Westhoven laten zien dat damesschaak in de lift is. Via een uitstekend gespeeld eindspel wist nieuwkomer Westhoven jeugdspeler Joshua Koers te verslaan. Westhoven heeft afgelopen jaar de seniorentraining voor nieuwkomers gevolgd en dat resulteert nu in een prachtige winstpartij. Het is tevens een bewijs dat damesschaak een steeds belangrijkere rol gaat spelen bij de denksport die voorheen vooral door het mannelijke geslacht werd gespeeld.

Bovenaan heeft William Gijsen een gouden slag geslagen. Hij wist namelijk naaste concurrent Robert van Rekom ter verslaan, terwijl hij ook Adrian Mensing zag verliezen. Zo heeft Gijsen met nog 1 ronde te gaan een vol punt voorsprong op Tim Schakel en Willem Barendswaard. In de laatste ronde heeft Gijsen dus voldoende aan een remise.

In de zesde ronde zorgde Yaro van Beest voor een verrassing door Dana Verheij te verslaan. In een boeiende partij wist Van Beest in het middenspel hard toe te slaan.

Opvallend was ook de fraaie overwinning van Tim de Waard op Marcel Klein. Rik Versteeg gaat ook steeds beter schaken en dat heeft Martijn Stoker gemerkt, want Stoker kwam er niet aan te pas.

De revelatie van het toernooi, Rien Lodder, wist via een fraaie aanval Peter Vis te verslaan en nadert zo de top 10.

Donderdag vindt de laatste ronde van het GKD plaats. Dan worden alle prijzen verdeeld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie