Afbeelding
SKC Merwede

Van Lokaal Sportakkoord naar Sportief Sliedrecht

31 augustus 2021 om 19:46 Overig

SLIEDRECHT In 2020 is in Sliedrecht door vele sportverenigingen en enkele organisaties het lokale sportakkoord afgesloten. De opzet is om voor alle groeperingen binnen Sliedrecht “het sporten” onder de aandacht te brengen en een impuls te geven. Hiervoor is vanuit de overheid budget voor vrijgemaakt voor de komende jaren.

Een stuurgroep, die samengesteld is vanuit een aantal actieve vrijwillige bestuurders vanuit de verenigingen, bewaakt en coördineert een en ander. Michael Groen vanuit SOJS is diegene die met name de dagelijkse gang van zaken en de praktische kant invult.

Het gaat om het stimuleren dat veel meer inwoners van Sliedrecht - van jong tot oud - kennismaken met de sport in de breedste zin van het woord. Verenigingen en organisaties die aangesloten zijn bij het lokaal sportakkoord kunnen een beroep doen op het beschikbare budget om bijvoorbeeld activiteiten te organiseren of ledenweringsacties te starten. De opzet is dat men dit najaar van een lokaal sportakkoord naar een Sportief Sliedrecht gaat.

Profielfoto Louis van Oort

Louis van Oort

advertentie
advertentie