Afbeelding
Bavo

Lotte van Drunen doet ervaring op in EMX125 in Matterley Basin

Overig

SLIEDRECHT Het EMX125 Kampioenschap ging het afgelopen weekend van start in het Britse Matterley Basin. Lotte van Drunen had er zin in maar wist absoluut niet wat ze er van kon verwachten. 

In de vrije training merkte ze dat het circuit best lastig was. Ze zette een eenendertigste tijd neer en wist dat ze er een aardige stap bij moest doen. Dit lukte in de tijdtraining want in deze sessie was ze maar liefst vier seconden sneller dan in de vrije training. Dit was voldoende voor kwalificatie en ze plaatste zich dan ook als vierendertigste. 

In beide manches kon ze geen ideale startplaats uitzoeken maar toch wist ze in de eerste manche een hele goede start te pakken. Ze hield haar gas goed open door de buitenbocht en kon als zevende aan de wedstrijd beginnen. Omdat het rijden niet soepel ging, had ze het moeilijk om het juiste tempo te vinden. Echter in de derde ronde ging het mis want ze kwam achter een springbult ten val en rolde naar beneden. Toen ze weer bijna boven was en haar motor op wilde pakken, sprong een andere rijder op haar motor en en raakte ook Lotte. Toen ze weer terug op de motor zat merkte ze dat haar stuur flink scheef stond en tevens was haar achterspatbord door midden en klapperde flink. Ondanks dit bleef ze door rijden en wist ze als dertigste over de finish te komen. 

Bij de start van de tweede manche kwam ze niet goed weg en moest in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Het rijden in deze manche wilde niet lukken en het ging niet zoals ze het wilde. Hierdoor kwam ze niet verder dan een tweeëndertigste plaats. Dit was niet waar ze op voorhand op had gehoopt maar ze heeft beide manches op karakter uitgereden en dat was op dit verraderlijke circuit al een karakter op zich. 

Deze week traint Lotte in Italië en daarna zal zich gaan voorbereiden op de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Arnhem op 13 maart. 

Lotte is te volgen via social media waar ze regelmatig updates van haar dagelijkse bezigheden plaatst via Instagram lottevandrunen401 of Facebook Lottevandrunen401.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie