Afbeelding
Eric Laurijssen en Niek Kamper

Lotte van Drunen sterk vijfde in de eindstand van de Dutch Masters of Motocross 125

Overig

Lotte van Drunen is in de eindstand van de Dutch Masters of Motocross 125 op een vijfde plaats geëindigd. Tijdens de laatste wedstrijd in Rhenen moest ze in beide manches een inhaalrace rijden maar in temperaturen boven de dertig graden, wist ze terug te komen naar een zevende en negende plaats en werd hiermee zevende in het dagklassement. 

Rhenen was een circuit waarop Lotte nog nooit eerder had gereden. Het circuit heeft mooie afdalingen en verschillende hoogteverschillen. Het starthek stond goed vol en ook was er veel deelname van internationale rijders. 

Nadat ze in de vrije training het circuit had verkend, ging ze in de tijdtraining op pad om een goede tijd op de klok te zetten. Dit lukte goed en ze wist de training af te sluiten op een zevende plaats.

Enthousiast keek ze uit naar de eerste manche en was er klaar voor om er tegenaan te gaan. Toen het starthek viel, kwam ze heel goed weg en wist kopstart te pakken. Echter door een ongeval in de eerste ronde, werd de manche afgevlagd waardoor er een herstart gedaan moest worden. 

Bij de herstart was haar reactie minder goed en ook raakte ze in de eerste bocht een gevallen rijder. Ze begon aan een inhaalrace en kwam gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren. In de brandende zon wist de dame uit Sliedrecht op een nette zevende plaats over de finish te komen.

 De tweede manche begon met een tegenslag voor Lotte want nadat ze niet heel goed uit de start was gekomen, werd ze in het heetst van de strijd in de eerste ronde door een andere rijder geraakt waardoor ze ten val kwam. Ze moest van ver komen en gaf alles om zoveel mogelijk plaatsen winst te boeken. Ze wist er nog een negende plaats uit te halen. Lotte zelf was hier zeer teleurgesteld over maar wist wel dat ze in beide manches hard geknokt heeft. In het dagklassement eindigde Lotte op een zevende plaats en is hiermee vijfde geworden in de eindstand van de Dutch Masters of Motocross.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie