Afbeelding
Eric Laurijssen

Lotte van Drunen in de top tien in EMX125 Lommel

Overig

SLIEDRECHT Lotte van Drunen heeft in de EMX125 wedstrijd in het Belgische Lommel een top tien plaats weten te behalen. De dame uit Sliedrecht wist deze positie in de tweede manche te behalen. In de eerste manche kwam ze na een slechte start en een valpartij met een vierentwintigste plaats net niet tot scoren. 

77 rijders hadden zich voor de wedstrijd aangemeld waardoor er in twee groepen getraind werd. Lotte zat in de eerste groep met 39 rijders waarvan de beste twintig zich kwalificeerden voor de wedstrijd. In de vrije training zette ze een tiende tijd op de klok. Wel waren er verbeterpunten, wat ze in de tijdtraining uit probeerde te voeren. In de tijdtraining zette ze meerdere keren aan en wisselde regelmatig van positie in de top 20. Op het inmiddels al zwaar geworden circuit wist ze in de slotfase de snelste tijd neer te zetten en kwalificeerde zich hiermee als zeventiende in haar groep. Lotte was hier zelf niet helemaal tevreden over maar moest hier genoegen mee nemen. 

Om 15:30 uur viel het starthek voor de eerste manche. Ze kwam niet goed uit de start en kon pas op een vierendertigste plaats aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase was ze te gehaast en reed te stijf. Dit had een valpartij tot gevolg waardoor ze terug viel naar een vijfendertigste plaats. Na de valpartij kwam ze steeds beter in haar ritme en wist nog verschillende rijders te passeren om uiteindelijk na een manche van dertig minuten als vierentwintigste afgevlagd te worden. Lotte had op een punt gehoopt maar door de slechte start en valpartij slaagde ze hier niet in. 

Op zondagochtend stond de tweede manche op het programma. Het circuit was ondertussen loodzwaar geworden met diepe gaten en sporen, een echte zware zandbak. Lotte moest haar spierballen gaan gebruiken en dat deed ze. Ze wist een hele goede start te pakken en kwam op een zesde plaats uit de eerste bocht. Deze positie wist ze maar liefst vier ronden vast te houden maar zakte toen terug naar een achtste plaats. Ook in de slotfase moest ze nog iets inleveren maar wist op een hele knappe tiende plaats over de finish te komen. Hiermee zette ze opnieuw een prestatie neer die nog nooit eerder door een vrouw in de mannenwereld is vertoond.

De volgende wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap wordt op 6 en 7 augustus verreden in het Zweedse Uddevalla. 

Lotte is te volgen via social media waar ze regelmatig updates van haar dagelijkse bezigheden plaatst via Instagram lottevandrunen401 of Facebook Lottevandrunen401

Afbeelding
advertentie
advertentie