Twee van de vier recordhouders Anne-Lotte de Vreede en Matthijs Biesheuvel
Twee van de vier recordhouders Anne-Lotte de Vreede en Matthijs Biesheuvel DWF

Vier clubrecords verbroken tijdens Meerkamp

1 april 2024 om 17:01 Sport

SLIEDRECHT Er zijn vier clubrecords verbroken tijdens de vriendschappelijke Meerkamp in Sliedrecht. Daarnaast waren er in totaal ook nog 34 persoonlijke records (PR’s) en zeventien medailles behaald. Iedere wedstrijd laten de zwemmers zien dat ze sneller kunnen.

De wedstrijd begon met de 25m vrije slag voor alle zwemmers. Hier zijn er drie clubrecords verbroken. Anne-Lotte de Vreede verbrak het clubrecord voor de meisjes onder de 14 jaar met een nieuwe tijd van 15.10. Kenji Bor verbrak het clubrecord voor de jongens onder de 14 jaar met een nieuwe tijd van 15:10. Thijs Militie verbrak het clubrecord en verbeterde hierbij ook zijn eigen tijd met een nieuwe tijd van 13:73. Ook Matthijs Biesheuvel heeft een clubrecord verbeterd op de 200m schoolslag. Hij heeft het oude clubrecord aangescherpt naar een nieuwe tijd van 3:59.94.

De dames Alyssia Bor, Chantal Voorsluijs en Anne-Lotte de Vreede zwommen de 50m vrije slag en de 100m vlinderslag. Alle drie de dames zwommen een PR op de 50m. Voor Alyssia en Anne-Lotte was de 100m vlinderslag voor de eerste keer. Alyssia zwom een mooie tijd van 2:16.75 en Anne-Lotte een mooie tijd van 1:42.73. Chantal verbeterde haar tijd op de 100m vlinderslag met drie seconden.

Sarah Mijnster en Sifra Schelling zwommen de 100m rugcrawl en de 50m vrije slag. De 100m rugcrawl zwommen ze voor de eerste keer. Sarah zette een snelle tijd neer van 1:44.00 en behaalde een gouden medaille. Sifra zwom een mooie tijd van 1:46.00 en behaalde een zilveren medaille. Op de 50m vrije slag verbeterde zowel Sarah als Sifra haar tijd. Sarah zwom een PR van drie seconden en Sifra van één seconde.

Django Daems zwom drie PR’s in totaal. Op de 100m rugcrawl verbeterde hij niet alleen zijn eindtijd maar ook zijn tussentijd op de 50m. Zijn tussentijd verbeterde hij met twee seconden en zijn eindtijd met vijftien seconden. Dit is ook gelijk de grootste PR van de wedstrijd. Op de 50m vrije slag verbeterde hij zijn tijd met drie seconden. Ook Luuk van Hattem zwom een PR van één seconde op de 50m vrije slag.

Dena Ambachtsheer en Lynn Vermeulen zwommen beide een PR op de 50m rugcrawl. Dena verbeterde haar tijd met één seconde en Lynn verbeterde haar tijd met twee seconden.

Naast bovengenoemde prestaties waren er medailles voor Matthijs Biesheuvel (2e, 3e), Kenji Bor (2e, 3e), Bob Hogendoorn (2x3e), Thijs Militie (2e), Milan van Renswoude (2e), Guus van Wingerden (1e) en Roos van Wingerden (1e, 3e). Er zijn PR’s gezwommen door Matthijs Biesheuvel (1x), Kenji Bor (2x), Bob Hogendoorn (1x), Puck Hogendoorn (1x), Vera van Houwelingen (1x), Jolan Huisman (1x), Tabitha Lagendijk (1x), Marcus Mallegrom (1x), Wesley Nederlof (1x), Lynn Vermeulen (1x), Sharon Voorsluijs (2x), Guus van Wingerden (2x) en Roos van Wingerden (2x). Volgende week zaterdag wordt het laatste deel van de Regio West Competitie gezwommen in Papendrecht tijdens een avondwedstrijd.

advertentie
advertentie