Lotte van Drunen naar Beursfoon KTM mx team in 2019

18 september 2018 om 14:13 Sport/sport

SLIEDRECHT Lotte van Drunen komt in 2019 uit voor het Beursfoon KTM team in het Open Nederlands Kampioenschap 65cc grote wielen, Europees kampioenschap en wereldkampioenschap 65cc.

Lotte heeft de afgelopen jaren enorm grote stappen gemaakt. Ze is pas 11 jaar oud, maar heeft al 1 Nederlandse titel achter haar naam staan en staat momenteel ruim aan de leiding in de klasse 65cc kleine wielen. Van de 16 manches, wist ze er 14 te winnen. Daarnaast heeft ze in 2018 ook enorm goede dingen laten zien in haar debuutjaar in het Europees en wereldkampioenschap 65cc.

Zo pakte ze in haar eerste EK 65cc kwalificatie van 2018 de overwinning en kwalificeerde zichzelf voor de EK 65cc finale, waarin ze een tiende plaats behaalde. Ook mocht ze als één van de jongste rijders deelnemen aan het Junior wereldkampioenschap 65cc in Australië en werd daarin vierde. In 2019 zal ze er alles aan doen om hogerop te komen in het EK en WK 65cc.

Commentaar teammanager John Beijer: ,,Wij zijn enorm verheugd met de komst van Lotte naar ons team, we houden haar al een tijd in de gaten en zien bij haar een enorme drive en hopen haar met onze kennis en ondersteuning te kunnen helpen om weer een stapje hoger te komen."

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie