In Middelburg was titelkandidaat Swift met 18-9 te sterk voor Merwede
In Middelburg was titelkandidaat Swift met 18-9 te sterk voor Merwede Mike Rijnders

Korfballers Merwede onderuit tegen Swift

29 september 2018 om 20:28 Sport/sport

MIDDELBURG Na de nederlaag tegen Nieuwerkerk vorige week, bleek zaterdag ook de andere titelkandidaat te sterk voor Merwede/Multiplaat. In Middelburg werd met 18-9 verloren van thuisclub Swift, waarmee Merwede is afgezakt naar een plaats in de middenmoot. Samen met Nieuwerkerk heeft Swift als enige nog geen punt laten liggen in deze sterke competitie, waarmee de twee ploegen vanzelfsprekend ook de koplopers zijn. Daar de eindstand wellicht anders doet vermoeden, was het echter Merwede wat in Zeeland uitstekend begon aan de wedstrijd en zelfs brutaal een 2-5 voorsprong nam. De time-out van de thuisclub was op dat moment uitstekend getimed, want in het vervolg kwam Merwede er niet meer aan te pas. Al snel na de time-out stond het 5-5 en bij rust had Swift al een 8-6 voorsprong te pakken. Merwede kon de thuisclub in de tweede helft geen moment meer in de problemen brengen, waardoor Swift uiteindelijk eenvoudig uitliep naar een ruime overwinning met 18-9 als eindstand. ,,Ik ben tevreden over de start van de wedstrijd, waarin we erg goed speelden en verdiend op voorsprong kwamen. Het is jammer dat het nog niet lukt om dat niveau vast te houden, wat wel nodig is om het een tegenstander van dit kaliber lastig te maken. Ik denk dat Swift dit seizoen nadrukkelijk mee gaat doen om de prijzen en wij moeten het wedstrijd voor wedstrijd blijven bekijken", aldus coach Mollet van de Sliedrechtse ploeg. Zaterdag 6 oktober speelt Merwede een thuiswedstrijd tegen HKC uit Hardinxveld-Giessendam. De wedstrijd start dan om 15:30 uur.