Afbeelding
Mike Rijnders

Spektakel verwacht in sporthal De Basis

19 oktober 2018 om 11:42 Sport/sport

SLIEDRECHT Met veel belangstelling wordt bij de volleyballiefhebbers uitgekeken naar de eerste Super Saturday van het seizoen, namelijk die van zaterdag 20 oktober. Twee wedstrijden om van te watertanden. De mannen spelen eerst hun eredivisieduel tegen het sterke Dynamo uit Apeldoorn (aanvang 17.30 uur). Aansluitend staat het topduel van de dames tussen landskampioen Sliedrecht Sport en titelkandidaat Team Eurosped op de agenda (aanvang 20.00 uur).

Nog geen jaar geleden verraste het mannenteam van Sliedrecht Sport vriend en vijand door in de kwartfinale van het Nationaal Bekertoernooi twaalfvoudig landskampioen Dynamo uit het nationaal bekertoernooi te knikkeren. Na een zinderende vijfsetter bleef het collectief van trainer Paul van der Ven aan de winnende kant van de score, tot groot enthousiasme van de volgepakte tribunes in sporthal De Basis. Ook ditmaal dicht Sliedrecht Sport's trainer-coach zijn team kansen toe. ,,We zijn goed gestart tegen het Talentteam en gezien de huidige vorm van Dynamo, (één gewonnen- en één verloren vijfsetter bij de start van het seizoen, red.) zijn wij zeer zeker niet kansloos. Maar wij zullen in topvorm moeten zijn, er vol in moeten gaan en daar heb ik alle vertrouwen in."

Van der Ven hoopt op de inzetbaarheid van Yorick de Groot, die pas zaterdagmorgen op Schiphol Airport arriveert na een bijzonder succesvolle deelname aan de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires, waar hij woensdag met zijn beachvolleybalpartner Matthew Immers de finale speelde.

De dames van Sliedrecht Sport zitten midden in een cyclus van twee wedstrijden in de week: woensdag speelde het nog de wedstrijd in de Champions League tegen UVC Holding Graz, komende zaterdag staat de confrontatie met Team Eurosped te wachten. De volleybalsters uit het Overijsselse Vroomshoop worden als een serieuze kandidaat gezien in de race naar de finale van de play-offs met als inzet de nationale titel.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie