Sliedrecht pakte een royale zege bij VVGZ.
Sliedrecht pakte een royale zege bij VVGZ. Richard van Hoek Fotografie

Sliedrecht gaat weer voor volle winst

19 oktober 2018 om 19:45 Sport/sport

ZWIJNDRECHT Mede dankzij een even verrassende, als opvallend ruime 0-4 zege bij het nog ongeslagen V.V.G.Z. is er nog altijd geen einde gekomen aan de steeds verder groeiende successenreeks van het eerste elftal van de v.v. Sliedrecht. Sinds het begin van de voorbereiding (begin augustus) en de start van het nieuwe seizoen bleef de selectie van trainer Dennis van der Steen al twaalf (!) wedstrijden zonder nederlaag en heeft het zich inmiddels in de kopgroep genesteld van de eerste klasse C bij de zaterdagamateurs. Een derde plaats met twee punten achterstand op lijstaanvoerder Nieuw Lekkerland biedt nog allerlei perspectieven voor een succesvolle eerste periode.

,,Eigenlijk zijn wij niet echt met die serie bezig en geeft dat ook geen enkele druk, het is slechts een leuke bijkomstigheid. Wij stellen ons iedere wedstrijd ten doel om optimaal te presteren en momenteel lukt dat vrij aardig", aldus trainer Dennis van der Steen, die zich inmiddels prima heeft ingeburgerd op sportpark De Lockhorst.

Sliedrecht zette op sportpark De Noord in Zwijndrecht vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van Dee druk op de thuisclub en kwam daarbij in de eerste 35 minuten nog niet tot grote kansen. Dit veranderde in de 36e minuut toen Dennis Verhoef een perfecte assist van Hakan Tokul doeltreffend afrondde (0-1). Na rust schakelden de gasten uit het Baggerdorp nog een extra tandje bij en liep het door doelpunten van Chris Boom, Marciano Simonis (benutte penalty) en opnieuw Dennis Verhoef uit naar een ruime zege (0-4). ,,Met name in de tweede helft heb ik genoten van mijn team, de afspraken en taken werden prima uitgevoerd en dat werd tot aan het laatste fluitsignaal doorgezet. Deze overwinning geeft weer extra zelfvertrouwen en moraal voor de komende weken."

Moraal, die het nodig zal hebben voor de komende pittige uitwedstrijd tegen L.R.C. in Leerdam. Vorig seizoen nog liepen de emoties hoog op op sportpark Bruinsdeel en zag scheidsrechter van den Bergen zich genoodzaakt om het duel na 45 minuten te staken. Ditmaal rekent men erop, dat het niet zover zal komen, maar wacht Sliedrecht desalniettemin een warm onthaal van het team van trainer Rob Hilbers. De Leerdammers wonnen zaterdag j.l de uitwedstrijd tegen G.R.C.-14 met 0-2 en bogen daarmee de negatieve spiraal na de thuisnederlaag tegen S.V.L. (1-3) resoluut om.

De vraag is of Sliedrecht weer kan beschikken over aanvoerder Sjoerd van der Waal, die vanwege een hamstring blessure al twee weken aan de kant moest blijven. Verder krijgt het team van trainer Dennis van der Steen meer en meer vorm en stabiliteit, hetgeen van belang is om ook de dertiende (!) wedstrijd in de zegereeks winnend af te kunnen sluiten. Aanvang 14.30 uur.