Korfballers starten zaalcompetitie met zege.
Korfballers starten zaalcompetitie met zege. Mike Rijnders

Merwede start met winst in zaal

24 november 2018 om 20:40 Sport/sport

PORTUGAAL De korfballers van Merwede/Multiplaat hebben zaterdagmiddag een prima start gemaakt in de zaalcompetitie. In Poortugaal werd thuisclub RWA  in een doelpuntrijk duel met 27-29 verslagen. In een gelijkopgaande eerste helft nam Merwede beetje bij beetje voorzichtig afstand van de thuisclub, waar met een stand van 13-16 de rust werd bereikt. Na rust kwam Merwede matig uit de kleedkamer en kon RWA enigszins het initiatief nemen. De gasten uit het baggerdorp lieten de thuisclub terugkomen tot 17-17, waarna het tot de slotfase stuivertje wisselen werd zonder dat één van de teams het verschil voortijdig kon maken. Pas in de laatste twee minuten kon Merwede het verlossende gaatje van 2 punten slaan, waarbij uiteindelijk een 27-29 eindstand genoteerd werd. Trainer/coach Raymond Mollet was na afloop voornamelijk tevreden over de veerkracht van zijn ploeg, al had deze ook een keerzijde volgens de oefenmeester. ,,Het aantal punten tegen (27, red.) zet mij wel aan het denken, dat is wat veel naar mijn mening. Uiteindelijk heeft mijn ploeg laten zien mentaal sterk te zijn en ook van de lange adem te zijn, daar ben ik erg blij mee. Al met al mogen we tevreden zijn met deze zege", aldus Mollet. Zaterdag 1 december ontvangt Merwede in een thuiswedstrijd Tjoba, als de wedstrijd in Sporthal De Stoep om 19:00 uur begint.