Beide teams Sliedrecht Sport door in bekertoernooi

Sport/sport

SLIEDRECHT De topteams van Sliedrecht Sport hebben zich zaterdag 1 december zonder moeite weten te kwalificeren voor de kwartfinales van het Nationaal Bekertoernooi.

Landskampioen en bekerhouder Sliedrecht Sport deed wat van haar verwacht mocht worden en won in Assen overtuigend met 0-3 van eerste divisionist Sudosa-Desto: 16-25, 19-25, 22-25. In een bomvolle sporthal Olympus hield het team van Vera Koenen het hoofd koel en hield het de controle over de wedstrijd. In de kwartfinale neemt Sliedrecht Sport het op tegen VV Utrecht, de huidige nummer drie in de topdivisie. De huidige club van oud Sliedrecht Sporter Bianca Gommans verraste in de 1/8e finales door eredivisionist FAST Flamingo's na een spannende vijfsetter met 3-2 te verslaan. De wedstrijd in sportcentrum Galgenwaard staat voor zaterdag 5 januari 2019 op de agenda.

Ook de mannen van Sliedrecht Sport voldeden aan de verwachtingen en wonnen in Elburg met 0-3 van eerste divisionist EVV: 14-25, 15-25, 13-25. Het team van trainer-coach Paul v.d. Ven, dat zich ten doel heeft gesteld de bekerfinale te halen, speelt volgende maand in de kwartfinale een uitwedstrijd in de provincie Groningen : topdivisionist DIO Bedum óf Donitas Groningen is daar de tegenstander.

advertentie