Sliedrecht Sport dames komen met schrik vrij

10 december 2018 om 09:43 Sport/sport

SLIEDRECHT De dames van Sliedrecht Sport hebben dankzij een 1-3 zege bij FAST Flamingo's beslag gelegd op de koppositie in de Eredivisie. Het profiteerde daarmee van de kleine misstap van aartsrivaal Eurosped, dat een puntje morste in de gewonnen vijfsetter tegen VC Sneek.

Toch ging het niet van een leien dakje, afgelopen zondagmiddag in de Aktivia hal te Sint Anthonis. De landskampioen, startend met Ana Rekar op de spelverdeling en Brechtje Kraaijvanger op de diagonaal, hield in de eerste twee sets overtuigend de controle over de wedstrijd 19-25, 20-25. Vervolgens liet het team van trainer Vera Koenen de teugels behoorlijk vieren, hetgeen Flamingo's de inspiratie gaf om een tandje bij te schakelen (25-12). In de vierde set bleven de 'Roze Vogols' geloven in een stunt tegen de Sliedrechtse formatie, bij 26-25 kreeg de thuisclub zelfs een setpoint, maar een scorende bal op de grond van de helft van Sliedrecht Sport werd door de arbitrage over het hoofd gezien. Sliedrecht Sport profiteerde vervolgens van alle verwarring aan de overzijde en maakte het karwei koeltjes af, Christie Wolt verzilverde het matchpoint: 26-28.

Woensdag 12 december staat een extra midweekse speelronde op de agenda: Sliedrecht Sport speelt dan in sporthal De Basis tegen Alterno uit Apeldoorn, aanvang 19.30 uur.

Ook de heren van Sliedrecht Sport blijven onverstoorbaar op het zegepad: zaterdagavond werd overtuigend gewonnen van Zwolle met 3-0 (25-15, 25-20, 25-15). Het team van trainer Paul van der Ven blijft koploper, samen met landskampioen Lycurgus.

Woensdagavond gaat Sliedrecht Sport op bezoek bij hekkensluiter Zaanstad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie