In een uitwedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland heeft Sliedrecht de eerste nederlaag van dit seizoen geleden. Mike Rijnders

Eerste nederlaag voor Sliedrecht

11 december 2018 om 13:32 Sport/sport

NIEUW-LEKKERLAND In de allerlaatste speelminuut heeft Sliedrecht zaterdagmiddag de eerste nederlaag van het seizoen moeten slikken. In en tegen Nieuw-Lekkerland zorgde invaller Lennert de Vries in de vijfde minuut van de blessuretijd voor de enige goal van de wedstrijd. Met deze 1-0 eindstand werd Sliedrecht vlak voor de winterstop op de eerste competitienederlaag van dit seizoen getrakteerd.

Het mag überhaupt al het seizoen van de late treffers genoemd worden voor de ploeg van trainer/coach Dennis van der Steen. In de openingswedstrijd tegen Almkerk kreeg Sliedrecht ook al een late goal om de oren (96e minuut), waardoor er een puntendeling ontstond met 1-1 als eindstand. Hetzelfde deed Sliedrecht op sportpark De Lockhorst tegen Heerjansdam, door zelf in extremis nog een punt te redden (1-1). Daarnaast zorgden late goals alsnog voor de volle Sliedrechtse winst tegen LRC, WNC en GRC'14. Tegen Nieuw-Lekkerland leek men lang op een saaie 0-0 eindstand af te stevenen, maar ,,viel het balletje net verkeerd", volgens Van der Steen, die zijn ploeg tot het einde zag strijden voor de volle winst. ,,Het lukte ons simpelweg niet om een doelpunt te forceren. Complimenten voor de strijdwijze van Nieuw-Lekkerland. Wij hebben alles geprobeerd maar het is niet gelukt, dat kan een keer zo zijn en is absoluut geen reden voor paniek. Op naar de kraker tegen Montfoort volgende week", besluit Van der Steen.

De oefenmeester verlengde onlangs, na het behalen van de eerste periodetitel, zijn contract bij v.v. Sliedrecht. Hierdoor is de opvolger van Michel Langerak ook volgend seizoen verbonden aan de club. De laatste wedstrijd voor de winterstop is voor v.v. Sliedrecht een thuiswedstrijd tegen nummer drie Montfoort. De wedstrijd begint zaterdag om 14:15 uur op Sportpark De Lockhorst.