Afbeelding
Screenshot Sliedrecht Sport TV

Dames Sliedrecht Sport uit Europa Cup

22 januari 2019 om 20:48 Sport/sport

SLIEDRECHT De dames van Sliedrecht Sport zijn er niet in geslaagd ten koste van het Roemeense Stiinta Bacau de kwartfinale te bereiken van de CEV Cup. In een volle sporthal De Basis kreeg het een koude douche te verwerken : de gasten uit Bacau kwamen zelden in de problemen en koersten derhalve af op een stabiele 0-3 overwinning: 20-25, 21-25, 22-25.

Het gehoopte spektakel in De Basis bleef uit, Stiinta Bacau had zich goed ingesteld op het duel, speelde 'oosteuropees' stoicijns en en kon en passant profiteren van de hogere foutenlast bij Sliedrecht Sport.

Het lukte de Nederlandse landskampioen zelden of nooit hetzelfde niveau te halen als in de uitwedstrijd : de servicedruk bleef uit, de blokkering bleef te vaak het antwoord schuldig op de aanvallen van sterspeelster Rogojinaru, die met 17 punten het leeuwendeel van de score opeiste. Fleur Savelkoel en Brechtje Kraaijvanger (10) waren aan Sliedrechtse zijde het meest productief.

Zo hield Stiinta Bacau de controle over de wedstrijd en was na 68 minuten het pleit beslecht : Sliedrecht Sport ligt uit het Europese CEV Cup toernooi en kan zich derhalve volledig concentreren op de strijd om de beker en de landstitel.

Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie