Volleybaldames naar Bekerfinale

1 februari 2019 om 09:45 Sport/sport

SLIEDRECHT Dames 1 van Sliedrecht Sport heeft donderdagavond gedecideerd Eurosped Twente opzij gezet. In De Basis werd het 3-1 voor blauw-wit. Op 17 februari staan de dames in de finale voor de Beker tegen Apollo 8 in Zwolle.

De avond begon gelijkmatig. Tot dicht aan de big points bleef het gelijk in de eerste set. Daarna gaf Sliedrecht gas en verdween de eerste set in de eigen zak: 25-20.

Een mooie opmaat naar de tweede set, zou leek het, maar die verliep volledig anders. Eurosped veerde op en gooide de beuk erin. Bij 9-13 kwam Ana erin voor Sarah op de spel. Even later werd Fleur Flore en Esther Christie. Het beoogde effect bleef echter uit. 10-18 werd 14-25 en de Twentse fans leefden weer en masse op: 1-1.

In de derde set kwam Carlijn weer binnen de lijnen. In de eerste set moest ze al na twee punten het veld verlaten, voor blijkbaar een kleine kwetsuur. Met haar en Ana als spelverdeelster gooide Sliedrecht de servicedruk vol open. Mooie series van Fleur, Carlijn en Brechtje brachten de stand op 13-6. Ook Demi deed goed mee: 18-7 en uiteindelijk 25-11.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie