Maeyerli Nohar staat fraai aan kop
Maeyerli Nohar staat fraai aan kop Jerry van Rekom

Jeugdspeelster Mayerli Nohar kent sterke start Voorjaarscompetitie

Sport/sport Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Na drie rondes in de Voorjaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht staat Mayerli Nohar fraai bovenaan in de derde groep. Het jeugdige talent wist tot nu toe al haar 3 partijen te winnen. Gezien het feit dat Mayerli nog niet zo lang schaakt is dit een uitstekende prestatie.

In dezelfde groep doet Samiera Ratnam het ook uitstekend met 2 punten uit 3 partijen. Ook Justin Sloots startte uitstekend met ook 2 uit 3. Deze groep kent enkele nieuwkomers, die nu al punten wisten te scoren.

In de eerste en tweede groep zien we bovenaan dezelfde achternaam; Langstraat. In de eerste groep maakt promovendus Vincent voorlopig de dienst uit met 3 uit 3, waaronder een fraaie winstpartij tegen snelschaakkampioen Barend van Dieren. Van Dieren staat wel op een tweede plaats, net voor medefavoriet Jaco Kruidenier.

In de tweede groep staat Sven Langstraat soeverein aan kop met 3 winstpartijen. Sven moet de koppositie echter delen met Joas Berkouwer, die ook al zijn 3 partijen wist te winnen. Joas schaakt ook nog niet zo lang, maar hij maakt enorme vorderingen. Op de gedeelde derde plaats staan Jabber Al-Yassin, die steeds beter gaat schaken, en Jelle Peursem, die zijn broer Karel, de huidige jeugdkampioen, lijkt te gaan volgen.

Aanstaande donderdag heeft de vierde ronde plaats van de Voorjaarscompetitie. De stukken zullen dan vanaf 19.00 uur weer over de borden vliegen in grote zaal van De Havik.

Zie voor alle tussenstanden van de Voorjaarscompetitie: www.schakendsliedrecht.nl

advertentie
advertentie