Dana (r) won fraai
Dana (r) won fraai Jerry van Rekom

Mooi verjaardagscadeau voor jeugdspeelster Dana Verheij

Sport/sport Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Haar partij in de 23e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is voor Dana Verheij afgelopen donderdag geëindigd met een prachtig cadeau op haar 12e verjaardag. Tegen routinier Wout Boer wist zij met aanvallend spel de winst binnen te halen. In het middenspel kon zij de partij al in haar voordeel beslechten, maar ze miste net de juiste voortzetting. In het eindspel vond ze die echter wel en pakte zo haar eerste punt tegen een echter topper.

Niels Mijnster wist zich, na zijn misser van vorige week, weer te herpakken en schoof tegenstander Johan van der Griend met een mooie aanval resoluut van het bord.

De strijd om de 2e plaats tussen Wim Hokken en Peter van den Bergh werd, mede door de klok, beslist in het voordeel van Hokken, die Mijnster in het vizier blijft houden. Wim Pool heeft zicht op de derde plaats na snelle winst op Robert van Rekom. Met nog 7 ronden te gaan kan er dus nog van alles gebeuren.

Jurgen de Haan zag zijn stelling tegen Willem Barendswaard langzaam instorten en moest uiteindelijk opgeven. Het offer van Yaro van Beest tegen Peter Vis zette niet door en Van Beest zag het punt naar zijn tegenstander gaan.

André van Dieën en Jaap Euser hielden elkaar lang in evenwicht, maar nadat Euser materieel voor kwam te staan was de pot snel uit. Ook Cees Moes was niet opgewassen tegen het extra hout dat Koos van den Bergh op het bord had en moest zijn koning omleggen.

Hans Vink wist zijn zevende partij op rij niet te winnen. Sami Al-yassin wist Vink door zetherhaling op remise te houden.

Christiaan Blom mocht tegen zijn schaakleraar Meinte Smink aantreden, maar speelde iets te snel, waardoor zijn stelling instortte, terwijl Tim de Waard het punt pakte tegen een eveneens te snel spelende Mike Boom.

A.s. donderdag wordt de 24e ronde gespeeld.

advertentie
advertentie