Totale offday voor Sliedrecht; 4-2 nederlaag bij hekkensluiter GJS.
Totale offday voor Sliedrecht; 4-2 nederlaag bij hekkensluiter GJS. Mike Rijnders

Sliedrecht onderuit bij GJS

18 maart 2019 om 10:20 Sport/sport

DALEM Een onmachtig Sliedrecht heeft zaterdagmiddag een verrassende nederlaag geleden bij hekkensluiter GJS. Op Sportpark Dalem werd uiteindelijk met 4-2 verloren van een strijdlustige thuisclub, waar de equipe van coach Dennis van der Steen veel te weinig tegenover kon stellen. Omdat ook koploper Sportlust'46 niet wist te winnen blijft de schade wat betreft de titelrace enigszins beperkt. Het gat met de koploper is nu vijf punten met nog zeven wedstrijden te spelen.

Al binnen een minuut na het eerste fluitsignaal liep Sliedrecht zaterdagmiddag achter de feiten aan tegen GJS. Het was Louis Damen die voor de openingstreffer (1-0) tekende namens de thuisclub. De zware omstandigheden, met harde windstoten en een slecht bespeelbaar veld, bemoeilijkten het doorgaans goed verzorgde veldspel van Sliedrecht. Ondanks dat Sliedrecht in het vervolg van de eerste helft de bovenliggende partij was, kon het de thuisclub niet of nauwelijks in de problemen brengen. Vlak voor rust lukte het Marciano Simonis toch om de gelijkmaker aan te tekenen (1-1) na goed voorbereidend werk van Roy van 't Hoog.

Een minuut of tien na rust waaide een hoekschop van Kenny Lagendijk prompt het doel van Sliedrecht in (2-1) en moesten de gasten uit het baggerdorp opnieuw aan de bak om de achterstand te repareren. Dat lukte nog via Danny van Laarhoven (2-2), maar in het laatste kwartier van de wedstrijd sleepte de thuisclub alsnog de driepunter uit deze strijd. Invaller Ruud Bos besliste namens GJS de wedstrijd met twee goals en bepaalde de eindstand op 4-2 in het voordeel van de rode lantaarndrager uit Dalem. Een verrassende nederlaag die men bij Sliedrecht niet aan zag komen, zo was ook Van der Steen van mening. ,,Dit is vanzelfsprekend een flinke domper voor ons", verzuchtte de oefenmeester. ,,Zeker nu de koploper ook punten heeft verspeeld hadden we toch een mooie slag kunnen slaan vandaag. Blijkbaar hebben wij teveel moeite met lastige omstandigheden zoals vandaag en dat is iets waar wij als team snel iets mee moeten doen", aldus de oefenmeester van Sliedrecht.

Op zaterdag 23 maart staat de volgende wedstrijd voor Sliedrecht op het programma. Dan speelt het wederom tegen een laagvlieger en ditmaal op het eigen Sportpark De Lockhorst. De aftrap tegen Geinoord is dan om 14:30 uur.