Niels Mijnster in gedachten
Niels Mijnster in gedachten Jerry van Rekom

Nog geen beslissing in schaakcompetitie

Sport/sport Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Ondanks mooie winst op Kees Wessels afgelopen donderdag kan Niels Mijnster zich, met nog twee ronden te gaan in de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht, nog geen kampioen noemen. Hoewel zijn marge op Wim Hokken – die niet verder kwam dan remise tegen Robert van Rekom – ruim voldoende is, zal hij nog minstens 1 partij moeten winnen om 100% zeker te zijn.

Ook de derde plaats is niet helemaal zeker. Wim Pool verloor van een aanvallende Jorik Klein en ziet de marge met William Gijsen kleiner worden. Zowel Klein als Peter van den Bergh kunnen met een goede eindsprint nog aanspraak maken op de derde plek.

Johan van de Griend en Tim Schakel streden tot na 12 uur om het punt. Nadat iedereen het er over eens was dat de stelling echt remise was, greep Van de Griend mis en kon Schakel alsnog met het punt naar huis.

Yaro van Beest speelde sterk tegen Willem Barendswaard, maar de ervaren Barendswaard wist met een mooie combinatie de winst naar zich toe te trekken. Ook Arco van Houwelingen kwam nog wat routine tekort tegen Jurgen de Haan en zag het punt naar de dit seizoen goed spelende student gaan.

Peter Vis speelde tegen Luana Mensing een partij uit één stuk en kwam geen moment in gevaar, terwijl Jaap Euser schaakles gaf aan Leo Koppelaar.

Ferhat Erdogan hield het hoofd koel tegen Mark van Hulst en kon met materieel voordeel te partij in zijn voordeel beslechten. Mike Boom daarentegen was niet bij de les en werd door Koos van den Berg als snel van het bord geveegd.

Peter de Voogd kwam weliswaar een stuk achter tegen Tim de Waard, maar wist het nog heel lang vol te houden. In het eindspel kon Tim uiteindelijk toch nog de winnende zetten vinden.

Cees Moes kwam sterk uit de opening tegen Henri Hartog en kwam twee stukken voor te staan. Hartog herpakte zich echter verrassend goed en kon de partij niet alleen gelijk trekken, maar wist zelfs nog te winnen.

A.s. donderdag wordt de een na laatste ronde gespeeld en speelt het 5e team (RSB3) thuis de derby tegen Dordrecht 6.

advertentie
advertentie