Hans Vink (l) spelde keurig remise
Hans Vink (l) spelde keurig remise Mark van Hulst

1e ronde 14e OKD: Hans Vink zorgt voor enige verrassing

Sport/sport Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Met ruim 50 deelnemers is het 14e Open Kampioenschap van de Drechtstreek van start gegaan. Een mooi aantal en met veel spelers van buiten de organiserende vereniging Sliedrecht zal het een interessant toernooi worden. Echte verrassingen waren er in de eerste ronde nog niet, al was de remise van Hans Vink tegen Hans Klein wel opvallend te noemen. Sinds zijn comeback maakt Vink furore met veel winstpartijen en nu dus een remise tegen oud-clubkampioen Hans Klein.

Kersverse clubkampioen Niels Mijnster gaat dit jaar voor de dubbel, maar had wel zijn handen vol aan een sterk spelende Michael Bijkerk (PASCAL). Mijnster kreeg een onverwachte aanval over zich heen en moest diep in de denktank. De stelling verzandde in een pionnen eindspel, waarin Mijnster uiteindelijk toch de sterkste was.

Ook oud-kampioen Robert van Rekom had een lange zit tegen Jaap Euser, maar ook Van Rekom bleek in het eindspel een langere adem te hebben en wist Euser in het nauw te dringen.

Marcel Klein leek op weg naar een stunt tegen ‘huisschaker’ Michiel de Ruiter, die op papier ruim 400 ELO-punten voorsprong had. Het pionnen eindspel leek in remise te gaan eindigen, maar Klein koos voor de verkeerde voortzetting en moest het punt aan De Ruiter laten.

Martijn van Wingerden (PASCAL) speelde een sterke partij tegen Sliedrecht voorzitter Jerry van Rekom, maar Van Rekom vond een uitweg en schwindelde alsnog naar de winst.

Bram Capelle (De Giessen en Linge) speelde niet onverdienstelijk tegen Wim Hokken en hield lang stand. De routine van Hokken besliste na bijna 3,5 uur spelen echter toch nog de partij.

In de tweede ronde op 9 mei a.s. stromen nog een aantal sterke spelers in en zullen er zeker weer een aantal interessante partijen op de rol staan.

 

advertentie
advertentie