Theo Theunisse loste alle opgaven goed op
Theo Theunisse loste alle opgaven goed op Jerry van Rekom

Schaakjeugd geslaagd voor proefexamens

Sport/sport Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Een negental jeugdspelers van Schaakvereniging Sliedrecht heeft afgelopen donderdag proefexamen gedaan voor Stap 1. Examinator Jerry van Rekom en jeugdcommissielid Arco van Houwelingen zagen dat het negental klaar is voor het echte examen dat op 6 juni aanstaande plaats zal hebben.

Vooral nieuwkomer Theo Teunisse deed van zich spreken door alle 24 opgaven binnen een half uur foutloos op te lossen. Theo kan met veel vertrouwen het echte examen tegemoet zien.

Ook Joas Berkhouwer, Justin Sloots en Seth van Houwelingen moeten moeiteloos voor het echte examen gaan slagen. Enkele slordige foutjes kunnen dan achterwege worden gelaten.

Ook Bram Theunisse en Vincent Langstraat kunnen op 6 juni aanstaande met hoge cijfers het diploma van Stap 1 binnen gaan halen.

Yabber Al Yassin, Sven Langstraat en Christie de Rover zullen nog wel wat moeten oefenen, maar wanneer ze bij het echte examen de slordigheden vermijden en iets langer gaan nadenken moeten ook zij het fel begeerde papiertje in ontvangst mogen nemen.

Op naar 6 juni, de dag die moet bevestigen dat de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht weer een flinke stap voorwaarts heeft gemaakt.

advertentie
advertentie