Anna van de Wetering
Anna van de Wetering Linda van de Wetering

Sliedrechtse Anna van de Wetering op NK Turnen

Sport/sport Deel je nieuws

Op 18 en 19 mei 2019 is het Nederlands Kampioenschap Turnen Dames 3e divisie gehouden in Vianen. Aan deze landelijke wedstrijd namen 36 meisjes deel. De 11-jarige Sliedrechtse Anna van de Wetering was een van hen. Na 4 jaar voor OSV Synergos Sliedrecht te hebben geturnd, komt zij sinds 2017 uit voor gymnastiekvereniging OKK Gorinchem.

In de categorie Pupil 2 N3 had Anna zich in weten te plaatsen voor de halve finale van de meerkamp. In deze wedstrijd die in april werd gehouden in Leusden behaalde zij een mooie 10e plek met een puntentotaal van 50.534. Hiermee was Anna zeker van deelname aan het NK. Op het onderdeel balk werd zij zelfs gedeeld eerste, waarmee zij een plek veroverde voor de toestelfinale op 19 mei.

Meerkamp

Tijdens de meerkamp op 18 mei werden 4 onderdelen geturnd. Balk, brug, vloer en sprong.

Anna begon met haar beste onderdeel, de evenwichtsbalk. Hier scoorde zij een knappe 13.350 punten. Op vloer wist zij een mooie oefening te turnen, waarvoor zij door de jury werd beloond met 12.167 punten. Na het 3e onderdeel sprong, waarbij Anna zich van haar beste kant liet zien met een score van 13.784, stond zij 9e in het eindklassement. Op het laatste onderdeel brug liet Anna enkele punten liggen, waardoor zij uiteindelijk met een puntentotaal van 51.251 als 19e eindigde.

Toestelfinale

Omdat Anna in de halve finale op het onderdeel balk als eerste was geëindigd, was zij al zeker van deelname aan deze toestelfinale en moest zij het opnemen tegen de 8 beste van Nederland in haar categorie.  Na een zenuwslopende wedstrijd, waarbij Anna als laatste haar oefening mocht turnen, zag zij een score van 13.500 op het scorebord staan, wat een verbetering was ten opzichte van de dag ervoor. Met dit eindtotaal redde zij het podium net niet, maar mag zij zich met een 5e plaats wel tot de beste van Nederland rekenen.

Anna in actie op de evenwichtsbalk
advertentie
advertentie