Koploper Peter vd Bergh
Koploper Peter vd Bergh Jerry van Rekom

4e ronde OKD: favorieten melden zich aan de kop

Sport/sport Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Na de 4e ronde van het Open kampioenschap van de Drechtstreek zijn er nog 3 koplopers. Elo-favoriet Peter van den Bergh is daar één van na moeizame winst tegen Wout Boer. Pas in het verre eindspel wist de kampioen van de Alblasserwaard de winnende zetten op het bord te krijgen.

Naast Van den Bergh is William Gijsen medekoploper nadat hij  met gedegen spel titelverdediger Wim Pool op de knieën wist te dwingen.

Kees Wessels maakte, naar eigen zeggen, ‘een foutje’ en zag tegenstander Willem Barendswaard hierdoor de partij winnen. De eerste winnaar van het OKD is zo ook medekoploper.

Geen van de koplopers  heeft nog 100% score en met 6 achtervolgers op een half punt kan de top na de 5e ronde er weer heel anders zijn.

Bij de achtervolgers zitten Wim Hokken en Niels Mijnster, die geen fouten maakten en  hun tegenstanders bijna geroutineerd oprolden.

Hans Klein en Jerry van Rekom maakten er een potje van, eerst kwam Klein beter te staan en uiteindelijk was dat andersom. De remise was uiteindelijk een terecht resultaat.

De partij tussen Robert van Rekom en Meinte Smink had zelfde verloop; aanvankelijk leek de Pascal-speler op de winst af te stevenen, maar Van Rekom jr. counterde op tijd en wist de remise veilig te stellen.

Jorik Klein meldde zich ook bij de achtervolgers door een fraaie zege op Corné Boogaard.

Martin Prins speelde sterk tegen Tim Schakel, maar had in het eindspel onvoldoende kracht over om het af te maken.

Luana Mensing speelde opnieuw een mooie partij tegen een KNSB speler. Tegen Johan van de Griend kwam het jeugdtalent zelfs een kwaliteit voor te staan, maar wist hiermee de winst niet te vinden en moest berusten in remise.

Onderaan hielpen Johan Gijsen en Peter van Gaalen elkaar samen van de nul af. In een gelijk opgaande partij kwamen beide spelers remise overeen.

Arco van Houwelingen wist keurig te winnen van Cees Moes, terwijl Sami Al-Yassin snel won van Martin de Beer. Mike Boom speelde te snel tegen Tjerry Hut en verloor snel.

De 5e ronde wordt op 5 juni a.s. gespeeld.

Zie voor alle rangen en standen www.schakendsliedrecht.nl

advertentie
advertentie