Afbeelding
FVDEphotography

Lotte van Drunen zegeviert in thuis EK 65cc in Arnhem

18 juni 2019 om 10:23 Sport

SLIEDRECHT Lotte van Drunen van het Beursfoon KTM team heeft de vijfde voorronde van het Europees Kampioenschap 65cc in Arnhem weten te winnen. In de eerste manche kwam Lotte net tekort om de manche te kunnen winnen en werd tweede. In de tweede manche weerstond ze de druk en kwam als winnaar over de finish waarmee ze de dagzege pakte.

Door hevige regenval in de nacht van vrijdag op zaterdag werd het kwalificatieprogramma op zaterdag aangepast. De kwalificatieheat werd geschrapt waardoor er enkel een vrije training en een tijdtraining werden verreden. De vrijwilligers hadden veel werk verzet aan de baan waardoor deze er perfect bij lag en de rijders eigenlijk geen hinder ondervonden van de gevallen regen.

Rond de klok van half 2 ging Lotte voor de eerste keer het circuit op om te trainen. Ze zette in de vrije training een tweede tijd op de klok. Later op de dag was de tijdtraining die de startopstelling voor in de manches bepaalde. Al snel had ze haar ritme gevonden in deze sessie en wist de snelste tijd op de klok te zetten. Later in de sessie wist ze haar tijd nog twee keer te verbeteren en veroverde de pole position.

Voor de zondag was perfect weer voorspeld waardoor het een mooie crossdag beloofde te worden. In de warm up probeerde Lotte een aantal andere lijnen en zocht naar de ideale inhaalpunten voor in de manches.

Vol goede moed vertrok ze naar het parc ferme voor de start van de eerste manche. Ze pakte een goede start en kwam rond de vierde plaats door de eerste bocht. Al snel wist ze door te stoten naar een derde plaats waarop ze twee ronden stand wist te houden. Echter door een foutje werd ze terugverwezen naar een vierde plaats. Dit was van korte duur want niet veel later nam ze de derde plaats terug in handen en stootte vervolgens door naar een tweede plaats. Vervolgens begon ze het gat te dichten tot aan de leider. Lotte gaf alles wat ze in zich had maar kwam uiteindelijk net iets tekort om nog een serieuze aanval te kunnen plaatsen en finishte als tweede.

In de pauze werd het circuit uitvoerig bekeken met haar broers en trainer Dennis Verbruggen. Ze was klaar voor revanche. Ze pakte op haar RK Service geprepareerde Beursfoon KTM machine een goede start en kon als leidster aan de wedstrijd beginnen. Samen met de tweede man wist ze al snel een gat te slaan op de rest van het deelnemersveld. De tweede man voerde de druk flink op maar Lotte hield het hoofd koel en wist de koppositie vast te houden tot over de finish.

Met een tweede en eerste plaats in de manches won Lotte het dagklassement. Na vijf voorrondes heeft de dame uit Sliedrecht zich als tweede weten te kwalificeren voor de finale in Loket, Tsjechië, die eind juli wordt verreden. Aankomend weekend zal ze starten in het ONK in Geldermalsen waarin ze op de 65cc grote wielen zal rijden. Lotte is al volop in training voor het wereldkampioenschap in Italië dat op 13 en 14 juli wordt verreden op het circuit van Arco di Trento. Heel even zal ze nu dus de overstap maken naar de grote wielen om vervolgens gelijk weer terug te stappen op de kleine wielen.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie