Melanie in actie tijdens vloeroefening op de NK
Melanie in actie tijdens vloeroefening op de NK Sandra Janssen

Melanie Stout derde tijdens vloerfinale NK turnen.

Sport/sport Deel je nieuws

Dit weekend waren in het sportpaleis Ahoy’ in Rotterdam de Nederlandse Kampioenschappen turnen 2019. Alle disciplines van de gymnastische sporten hadden hun kampioenschappen onder de noemer “Dutch Gymnastics The Finals”.

Melanie Stout, 12 jaar uit Sliedrecht en turnend voor O&O Zwijndrecht had zich geplaatst voor de meerkampfinale op zaterdag en de toestelfinale vloer op zondag. En dit alles na een jaar vol blessureleed. Toch altijd blijven trainen (5 x per week) en werken aan herstel en comeback. Daarbij was de voorbereiding niet optimaal. Deze week was namelijk het schoolkamp van haar basisschool Roald Dahl in de Kempervennen. Dus heel de week niet getraind.

Melanie, lid van de Oranje Jong Talent Selectie, komt uit de in de categorie jeugd 1 in de hoogste categorie eredivisie. Ze moest de meerkampfinale zaterdag beginnen op balk en dat ging niet zoals gehoopt. Twee vallen beïnvloedden haar score negatief. Toen toonde ze karakter en in plaats van bij de pakken neer te zitten na deze valse start knokte ze zich via 3 goede oefeningen op vloer, sprong en brug (3descore van de dag) naar een mooie 11deplaats. 

Zondag was de slagroom op de taart. De toestelfinales in een volgepakte arena in het grote sportpaleis Ahoy’. In dezelfde wedstrijd en dezelfde hal tegelijk turnen met bijvoorbeeld Epke Zonderland en Lieke Wevers en alle andere nationale toppers. Hoe mooi is dat. Per toestelfinale mogen de beste 6 meisjes per categorie op een toestel meedoen en strijden voor de medailles. Melanie had zich geplaatst voor vloer. En het werd een thriller. In een hele spannende finale waarin iedereen dicht bij elkaar zat qua scores, gaf de netheid uiteindelijk de doorslag. Na de wedstrijd stonden namelijk er drie meisjes op de gedeelde derde plaats, waaronder Melanie en in dat geval wordt er gekeken naar de uitvoering. Wie het mooist geturnd heeft met de minste aftrek en dat was …. Melanie.

Een prachtige derde plek op de NK vloer eredivisie beloond met een bronzen medaille.

Verdiend en loon naar keihard werken en nooit opgeven. 

Melanie met haar vader/trainer Rob na de vloerfinale
advertentie
advertentie