Robots als mobiliteitshulp spelen 2020

Sport/sport Deel je nieuws

“Mobility for all” komt tot leven op de spelen van 2020 in Tokio, met nieuwe, innovatieve mobiliteitsoplossingen.

Maak kennis met de robots voor Tokyo 2020

Om dit de meest innovatieve en technologisch geavanceerde spelen aller tijden te maken, hebben Tokyo 2020 en Toyota de ‘Mascotte Robot’ gelanceerd. Naast het verwelkomen van de atleten en de gasten op de officiële locaties, kan de robot mensen in de buurt herkennen en met een verscheidenheid aan uitdrukkingen op ze reageren.

Gasten kunnen op een unieke manier op afstand met de atleten communiceren via de T-HR3 en de mascotte robots. De T-HR3 robots kunnen bewegingen van een mascotte robot op afstand in bijna realtime reproduceren en kunnen zelfs high fives geven.

T-TR1 is een virtuele mobiliteits-, tele-aanwezigheidsrobot die is uitgerust met een camera bovenop een bijna levensgroot display. De T-TR1 geeft mensen die fysiek niet in staat zijn om de spelen bij te wonen de kans om virtueel aanwezig te zijn. Het scherm kan communiceren met de robots op de andere locaties, waardoor interactie mogelijk is. 

De Human Support Robot, HSR, zal gasten in het Olympisch Stadion naar hun stoel begeleiden en kan eten, drinken en andere kleine goederen naar de bezoekers brengen als die iets besteld hebben.

De Field Support Robot (FSR) robots zijn uitgerust met autonome functies als onderdeel van werpevenementen zoals speerwerpen. Hij berekent optimale en veilige reisroutes voor het ophalen en overbrengen van werp-items. Toyota en Tokyo 2020 zullen samenwerken met de International Association of Athletics Federations (IAAF) bij het verder ontwikkelen van de FSR voor de spelen van 2020 in Tokyo.

Behalve met robots biedt Toyota ook ondersteuning met de Accessible People Mover (APM) tijdens ‘Tokyo 2020’. Deze Battery Electic Vehicle (BEV) is speciaal ontworpen voor ‘Tokyo 2020’ en helpt om zoveel mogelijk atleten, personeel en bezoekers veilig naar hun plek van bestemming te brengen. Het voertuig is ook geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking, ouderen, zwangere vrouwen en gezinnen met kleine kinderen. Er zullen ongeveer 200 voertuigen ingezet worden om het vervoer van bezoekers en personeel rond verschillende faciliteiten te ondersteunen.

advertentie
advertentie