Archieffoto Jelle van Tuijl
Archieffoto Jelle van Tuijl DWF

Zwemselectie DWF toont progressie

18 februari 2018 om 19:43 Sport/sport Deel je nieuws

Op zaterdag 17 februari 2018 stond aan de vooravond van het 63 jarig bestaan van Zwem- en Polovereniging DWF nog een belangrijke wedstrijd op de planning voor de zwemselectie. Voor het 4e deel van de Regio West Competitie hoefde de ploeg niet ver van huis aangezien deze wedstrijd om 17:00 uur in Papendrecht werd gezwommen. Tijdens deze wedstrijd liet de ploeg zien nog steeds stappen te maken.

 

Jelle van Tuijl baarde opzien door maar liefst 3 persoonlijke records te zwemmen. Op de 100 meter vrije slag tikte hij aan in een tijd van 1.04.15 (wat goed was voor een 3e plaats) en komt hij steeds dichter bij de magische grens van 1 minuut, wat hij zichzelf ten doel heeft gesteld. Ook op de 100 meter vlinderslag was hij op dreef. Hij startte snel waardoor zijn eerste 50 meter al goed waren voor een persoonlijk record, maar wist dit door te trekken om vervolgens op zijn eindtijd ook een persoonlijk record te mogen noteren. Kort hierna mocht hij direct weer aan de bak om als startzwemmer op een spannende estafette te starten waar hij tevens een mooie tijd kon noteren.

 

Ook bij de jongste meisjes van de ploeg was de progressie goed te zien. Amy Ambachtsheer en Mara Kreukniet wisten hun persoonlijke records beiden 2 keer te verbeteren. Daarnaast wisten ook Donna Verhoef en Vera van Houwelingen elk 1 PR te zwemmen. Als Kers op de taart bij de meisjes was het Puck Hogendoorn die met 2 zilveren medailles huiswaarts ging en daarmee haar prijzenkast weer iets verder vulde.

 

De rest van de ploeg liet ook zien zichzelf nog steeds te verbeteren. Bob Hogendoorn, Sanne Nederveen, Lisa nederveen en Bart Wijkniet wisten elk 1 PR te verbeteren. Daarnaast waren er nog medailles voor Bob Hogendoorn (3e), Sanne Nederveen (2x 2e) en Lisa Nederveen (1e) wat enorm knap was in het sterke deelnemersveld.

De zwemselectie van DWF mag zichzelf nu gaan voorbereiden op de eerstvolgende wedstrijd die gepland staat op 17 maart. Deze wedstrijd zal in eigen bad gezwommen worden en zal starten om 13:30 uur.

advertentie
advertentie