Koploper Wim Hokken is in topvorm
Koploper Wim Hokken is in topvorm Jerry van Rekom

5e schaakronde: net even iets anders

4 oktober 2020 om 15:41 Sport Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Vanwege de nieuwe corona-maatregelen werd de 5e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht verplaatst naar de vrijdagavond. Hierdoor kon de volledige Havik worden benut en ook aan alle richtlijnen worden voldaan. Er werd voor het eerst zowel boven als beneden geschaakt.

Wim Hokken behoudt de koppositie na een mooie overwinning op Wim Pool en staat al bijna 100 punten voor op William Gijsen die geroutineerd won van Ferhat Erdogan. Van de directe concurrenten wist alleen Peter van den Bergh wat dichterbij te komen door te winnen van Marcel Klein.

Arco van Houwelingen dendert de top-10 binnen na snelle winst op Joshua Koers, terwijl Henk van der Hoek met een sterke plusremise tegen Dana Verheij nog steeds bij de eerste 10 te vinden is.

Een aantal partijen tussen sterkere en iets minder sterke spelers werd in alle gevallen door de sterkere gewonnen. Rik Versteeg gaf Kees Wessels goed partij, maar de routine van de oud-kampioen gaf de doorslag. Hetzelfde gold voor Cees Moes tegen Johan van der Griend en Martin Prins tegen Wout Boer. Mark van Hulst verspeelde in de opening een pion en zag Tim Schakel dit voordeel verder uitbouwen en zou het punt pakken.

Simon Kadijk en Maarten Hartkoren speelden een interessante partij. Toen Maarten op zijn zevende zet een centrumpion wilde ondersteunen zag Simon zijn kans schoon. Hij ging over tot afruilen van pionnen en hij kon naar beide kanten rokeren, maar koos nu voor de lange rokade, zodat hij een sterke toren kreeg. Maarten moest toen in de verdediging en was eigenlijk telkens een zet te laat. Na 18 zetten gaf hij op. 

Johan Gijsen maakte in zijn partij tegen Leo Koppelaar een fout in het eindspel en moest kort daarna zijn koning omleggen. Michiel van den Berg speelde niet slecht tegen Peter Vis, maar moest uiteindelijk toch opgeven.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie