Chess Queen Dana Verheij
Chess Queen Dana Verheij Jerry van Rekom

Schaken populair dankzij The Queen’s Gambit; gratis schaaklessen voor senioren!

1 december 2020 om 20:49 Sport Deel je nieuws

SLIEDRECHT - Schaken is hot. En hoe? De schaakborden vliegen over de toonbank en zowel jong als oud wil zich gaan storten op de edele schaaksport. En dat mede dankzij het grote succes van de Netflix-serie The Queen’s Gambit, dat over een meisje gaat dat via een conciërge leert schaken en als een komeet omhoog schiet en het ene na het andere toernooi wint. En dat in de wereld waar mannen toch heel lang de dienst hebben uitgemaakt.

Ook Schaakvereniging Sliedrecht merkt dat de belangstelling toeneemt. Zelfs tijdens de periode waar online schaken de enige manier is om tegen elkaar te spelen, melden nieuwe leden zich spontaan aan. Zelfs zonder ooit een ‘echte’ clubavond te hebben meegemaakt staan nieuwkomers te trappelen om te komen schaken in de grote zaal van De Havik, het thuishonk van Schaakvereniging Sliedrecht.

Door de toenemende belangstelling voor één van de oudste denksporten neemt ook de roep om schaaktrainingen toe. En daar gaat Schaakvereniging Sliedrecht inhoud aan geven. Zijn er al wekelijks trainingen voor de jeugd, de 85-jarige vereniging gaat nu ook trainingen verzorgen voor senioren, die belangstelling hebben om lid te worden. Via gratis trainingen zullen belangstellenden klaar worden gestoomd om op clubavonden aan de interne competitie deel te gaan nemen. De trainingen kunnen nu al online plaatsvinden, maar zullen later ook in De Havik plaats gaan vinden. Gediplomeerde trainers zullen de trainingen gaan verzorgen.

Belangstellenden kunnen zich al aanmelden voor de seniorentrainingen. Dat kan bij secretaris Robert van Rekom; secretaris@schakendsliedrecht.nl of 0652055670. Ook op www.schakendsliedrecht.nl is altijd de meest actuele informatie over Schaakvereniging Sliedrecht en haar activiteiten te vinden.

En dat Schaakvereniging Sliedrecht bij de meisjes twee nationale toppers – Luana Mensing en Dana Verheij - als lid heeft, zegt dat ook in het baggerdorp de dames op het bord de dienst uit gaan maken; The Chess Queens van Sliedrecht!

advertentie
advertentie