Wilhelmus klinkt voor Lotte van Drunen in EK 65cc in Denemarken

30 april 2018 om 11:27 Sport/sport

SLIEDRECHT Lotte van Drunen van MX Team van Drunen heeft verrassend de eerste voorronde van het Europees Kampioenschap 65cc in het Deense Esbjerg gewonnen. Na een sterke inhaalrace wist Lotte in de eerste manche in de laatste ronde de koppositie over te nemen en won de wedstrijd. Ook in de tweede manche reed ze lang aan de leiding maar een valpartij in de slotfase gooide roet in het eten waardoor ze derde werd. Met deze resultaten won ze het dagklassement in Denemarken.

Afgelopen vrijdag reisde Lotte af naar Esbjerg in Denemarken voor de eerste ronde voorronde van het Europees Kampioenschap 65cc. Op voorhand had Lotte geen idee waar ze zou staan in dit sterke internationale deelnemersveld. Echter in de vrije training op zaterdag werd al snel duidelijk dat ze gewoon mee kon gaan strijden in de top tien. In de tijdtraining die daar op volgde zette de dame uit Sliedrecht verrassend de snelste tijd op de klokken en gaf hiermee in het deelnemersveld van 41 rijders haar visitekaartje af.

Aan het einde van de dag bepaalde een kwalificatieheat de startopstelling voor de wedstrijd op zondag. Lotte kwam heel slecht uit de start en stuitte twee keer op een valpartij waardoor ze helemaal vanuit de achterhoede terug naar voren moest zien te komen. Met een goed tempo werkte ze zich gedurende de wedstrijd terug op naar een vierde plaats en begon het gat tot aan de tweede en derde man te dichten. Door een valpartij verloor ze kostbare tijd maar vocht zich sterk terug en wist er nog een derde plaats uit te halen.

Ook in de eerste manche op zondag zat ze er niet goed bij na het vallen van het starthek maar door in de eerste ronde de juiste lijnen te rijden, kwam ze toch al op een zevende plaats voorbij start/finish. Het inhalen van de snelle rijders was niet makkelijk maar toch wist Lotte telkens een gaatje te vinden waardoor ze plaatsen winst kon boeken. Zelfs wist ze tijdens haar inhaalrace de snelste tijd op de klokken te zetten en dit zorgde ervoor dat ze zich op wist te werken tot aan het achterwiel van de kopman. Ze slaagde erin om het tempo strak te houden en wist in de laatste ronde de koppositie over te nemen en won de eerste manche. Vol emoties keerde ze terug naar het paddock waar ze zich voor begon te bereiden op de tweede manche.

In de tweede manche kwam Lotte veel beter weg bij de start en kon als leidster aan de wedstrijd beginnen. De tweede man zette haar flink onder druk maar hier bleef ze rustig onder en hield goed stand op de eerste plaats. Echter met nog anderhalve ronde te gaan kwam ze ten val waarbij ze door drie rijders gepasseerd werd. Na de valpartij herstelde ze zich goed en wist de manche toch nog op een derde plaats af te sluiten.

Met een 1-3 in de manches won de 10-jarige Lotte het dagklassement in Denemarken en is hiermee de eerste leidster in het kampioenschap. In het weekend van 19 en 20 mei staat de volgende wedstrijd om het Europees Kampioenschap 65cc op het programma in het Finse Vantaa.

Daguitslag EK 65cc in Denemarken:
1 Lotte van Drunen 45 Pnt
2 Bradley Mesters 40 Pnt
3 Damian Knuiman 35 Pnt
4 Vitezslav Marek 34 Pnt
5 Anton Isaksson 33 Pnt

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie