Maarten Hartkoren startte sterk
Maarten Hartkoren startte sterk Jerry van Rekom

Maarten Hartkoren start sterk in 7e Online Schaakcompetitie

10 april 2021 om 10:49 Sport Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Hij heeft schaaktalent geërfd van zijn opa – Henk Barends – en zet zijn talent momenteel om in uitstekende resultaten bij de Online Competities bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. In de 1e ronde van de 7e Online Competitie wist Maarten Hartkoren namelijk met afstand de koppositie in groep 3 in te nemen. Met een score van 4,5 punten uit 7 punten bleef Hartkoren zelfs veel op papier sterkere spelers voor. Na de 1e ronde staat hij dan ook al ruim voor op zijn naaste belagers Louis Liu en Rien Lodder.

In groep 1 was het Teunis den Rooijen die nipt de winnaar van de 1e ronde werd. Fransman Ronald Breedveld kende ook een sterke ronde en miste net de eerste plaats. Wim Pool, Jorik Klein en Wout Boer eindigden op een gedeelde derde plaats op kleine achterstand op de nummers één en twee.

Groep 2 lijkt een vaste prooi voor Johan van der Griend. Ook nu sloeg de Dordtse routinier hard toe en heeft al een aardige voorsprong op een andere routinier, Alblasserdammer Kees Brinkman. Ook toernooidirecteur Jurgen de Haan en Peter Vis volgen al op respectabele achterstand, maar zullen de achtervolging in de resterende 4 ronden zeker nog in gaan zetten.

Aanstaande donderdag heeft de 2e ronde plaats van deze nieuwe en hopelijk laatste Online Competitie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie