Topzwemster Kira Toussaint aanwezig bij 49e DWF Zwem4daagse in de Lockhorst

19 mei 2018 om 13:53 Sport/sport Deel je nieuws

In bronbad De Lockhorst wordt van maandag 4 tot en met vrijdag 8 juni de jaarlijkse zwem4daagse gezwommen. In deze week is er weer vijf dagen de gelegenheid om een mooie afstand te komen zwemmen en een felbegeerde medaille in ontvangst te nemen. De zwem4daagse wordt voor de 49e keer georganiseerd door Zwem- en Polovereniging Door Water Fit. Dinsdagavond 5 juni neemt topzwemster Kira Toussaint samen met de deelnemende zwemmers een promotiefilm voor de zwem4daagse op.  Uiteraard alleen met toestemming van de deelnemer. 

De zwem4daagse wordt maandagavond 4 juni officieel geopend door wethouder Hanny Visser. (er kan deze maandag uiteraard al in de ochtend gezwommen worden).

Deelnemers kunnen zelf de afstand bepalen. De uitdaging is uiteraard om iedere avond tenminste tien baantjes (250 meter) te zwemmen. Dit kan zowel in het binnen- als buitenbad. ’s Ochtends tussen 7.00 en 9.00 uur en ’s avonds tussen 19.00 en 20.30 uur. Deelnemers kunnen ’s avonds na deze sportieve prestatie gebruik maken van het recreatiebad, sauna en bubbelbad.

Aanmelden
Iedere deelnemer dient in het bezit te zijn van het A-diploma. Deelnamekaarten zijn verkrijgbaar via zwem4daagse.nl, aan de balie van het zwembad (vanaf 28 mei) in verenigingsruimte baan 7 (vanaf 28 mei) of gedurende de eerste 2 dagen van het evenement in de hal van het zwembad.

Kosten
Een deelnemerskaart kost slechts €10,- voor 5 dagen inclusief medaille, spetterend plonspakket vol met goodies van lokale sponsoren en recreatief zwemmen na het banen trekken. Leden van DWF betalen voor een deelnemerskaart €8,-.

Stuivertje duiken

Op vrijdagavond vindt het traditionele “stuivertje duiken” plaats en zijn er leuke attenties voor de oudste en jongste deelnemer.

Kira Toussaint

Kira Toussaint is de dochter van olympisch zwemkampioene Jolande de Rover. In 2012 werd Toussaint voor het eerst in haar carrière Nederlandse kampioen op de 200 meter rugslag. In augustus 2016 maakt zij haar debuut op de Olympische spelen in Rio de Janeiro en werd daar 18e. In december 2017 zwom Toussaint tijdens de Europese Kampioenschappen Korte Baan haar eerste Nederlands record op de 100 meter rugslag en won daarmee zilver op deze afstand.In april 2018 zwom Toussaint op de 100 meter rugslag een tijd van 59,94 seconden en werd daarmee de eerste Nederlandse vrouw die op deze afstand op de langebaan onder de minuut zwom. Een week later scherpte zij dit Nederlands record aan tot 59,88.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie