Mike Boom is de 1e koploper
Mike Boom is de 1e koploper Jerry van Rekom

Mike Boom meteen koploper bij start schaakcompetitie

11 september 2021 om 08:48 Sport Deel je nieuws

SLIEDRECHT – In de eerste ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht van het nieuwe seizoen heeft Mike Boom direct toegeslagen. In een sterke partij wist de jeugdbegeleider de op papier sterkere Tjerry Hut te verslaan. Hut meldde achteraf dat hij de bui al zag aankomen: “Mike speelde precies de zetten die hij moest doen, ik kon niet anders meer doen dan opgeven.” Zo wordt Boom een steeds geduchtere tegenstander.

De competitie kende een sterke start met maar liefst 20 partijen. En dan waren nog een aantal spelers met vakantie of anderszins afwezig. Een goed begin voor de florerende vereniging.

Peter van den Bergh en Adrian Mensing lieten zien dat zij een gooi naar het kampioenschap gaan doen en wonnen van respectievelijk Peter Vis en Martijn Stoker.

Sommige toppers waren nog niet helemaal voorbereid op de competitie, want hier en daar werden wat (halve) punten gemorst. Zo wist Joost Stoker de gedoodverfde kampioenskandidaat William Gijsen knap op remise te houden. Gijsen ruilde zijn dame tegen twee torens, maar kon daar geen vuist mee maken. Stoker wist met zijn dame in de stelling van Gijsen te komen en kon zo mooi half punt binnenhalen.

KNSB speler Arjan van der Leij had ook een zware dobber aan Henk van der Hoek, die zijn stelling goed gesloten hield en de aanvallen van Van der Leij keurig pareerde. Het halve punt was dan ook dik verdiend.

Jurgen de Haan wordt steeds meer een lastige horde voor de toppers. Tegen 20-voudig kampioen Wim Hokken bleef De Haan stug verdedigen en wist in het eindspel het halfje naar de veilige haven te loodsen. Veelspeler Johan van de Griend liet zien dat hij ook voor een oud-kampioen niet bang is. Van de Griend hield Jorik Klein de hele avond bezig en het halve punt was ook dik verdiend.

Maarten Hartkoren krijgt er steeds meer zin in en speelde in een lange partij voorzitter Marcel Klein van het bord. Willem Theunisse speelde een prima partij, maar moest het punt uiteindelijk aan Stefan van der Waal laten.

Ook Louis Liu liet goed spel zien tegen Leo Koppelaar, zodat de talentvolle jeugdspeler zeker een belangrijke rol gaat spelen in groep 3.

A.s. donderdag wordt de tweede ronde gespeeld en a.s. zaterdag spelen het 1e en 2e KNSB team na ruim anderhalf jaar de eerste thuiswedstrijd in de weer opgestarte landelijke competitie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie