Wout Boer klopte de clubkampioen
Wout Boer klopte de clubkampioen Jerry van Rekom

Clubkampioen onderuit tegen ontketende Wout Boer

3 oktober 2021 om 12:13 Sport Deel je nieuws

SLIEDRECHT – In de 4e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is de laatst gekroonde clubkampioen, Niels Mijnster, hard onderuit gegaan tegen Wout Boer. Mijnster ging weliswaar in de aanval, maar zag Boer sterk terugkomen en moest zijn koning uitspelen. Boer maakte daar dankbaar gebruik van en zette Mijnster midden op het bord vakkundig mat. Een valse start van de clubkampioen en een mooie opsteker voor Boer die zo weer volop meedraait in de top.

William Gijsen en Peter van den Bergh speelden om de koppositie en gingen er vol tegenaan. Gijsen had echter de betere stelling en zetten meteen orde op zaken en nam met de overwinning meteen de eerst plaats over van Van den Bergh.

Yaro van Beest liet zich weer eens van zijn beste kant zien door in een lange partij 20-voudig kampioen Wim Hokken op remise te houden. Van Beest wordt steeds meer een tegenstander om rekening mee te houden.

Tim Schakel en Johan van de Griend waren in hun partij goed aan elkaar gewaagd, maar de op papier sterkere Schakel bewees dat ook in het verre eindspel.

Tjerry Hut en Jurgen de Haan kregen elk een tegenstander van formaat. Tjerry speelde tegen Robert van Rekom een prima partij, maar moest in het eindspel het hoofd buigen. Jurgen had tegen oud-kampioen Jorik Klein een prima stelling en hield het tot in de kleine uurtjes vol, maar moest toch zijn koning omleggen.

Mark van Hulst kreeg voor de tweede ronde op rij een sterk stukoffer van zijn tegenstander. Stefan van der Waal kreeg als beloning een sterke aanval en wist zo de partij naar zich toe te trekken.

Cees Moes deed goede zaken door Leo Koppelaar te verslaan. Moes stijgt een paar plaatsen terwijl Koppelaar nog puntloos op de laatste plaats staat.

A.s. donderdag wordt de 5e ronde gespeeld. A.s. zaterdag spelen de KNSB teams de tweede ronde. Sliedrecht 1 uit tegen DSC Delft 3 en Sliedrecht 2 uit in Breda tegen De Baronie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie