Merwede/Multiplaat verliest punten tegen Fortis

12 oktober 2021 om 00:18 Sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag mocht Merwede/Multiplaat het opnemen tegen het Zeeuwse Fortis. Het tweede team van Merwede/Multiplaat eindigde met een uitslag van 16 – 12. Merwede 1 speelde daarna tegen Fortis 1 die op dat moment nog maar 2 punten had weten te verzamelen en daarom gebrand was om te winnen.

Na een ritje van anderhalf uur stapte het team uit in het Zeeuwse Oost-Souburg. Even de benen strekken was wel nodig. De weergoden waren gelukkig goed gezind. Fortis schoot fel uit de startblokken en wist direct op voorsprong te komen. Merwede/Multiplaat begon de wedstrijd minder scherp en had moeite om de korf te vinden. Na een 4 – 0 achterstand werd Merwede/Multiplaat wakker geschud en wist de stand gelijk te trekken tot 6 – 6. Door goed verdedigend werk van de Merwedianen had Fortis daarna moeite om tot goede aanvallen te komen. Met een rake strafworp van Fleur Janmaat werden de kleedkamers opgezocht met een tussenstand van 9 – 8 in het voordeel van Fortis.

In de tweede helft had Merwede/Multiplaat opnieuw moeite om de korf te vinden. Er werden goede aanvallen opgezet en verdedigend stond het sterk, maar het team verzaakte om te scoren. Met doelpunten van Twan van de Wetering (12 – 11) en Jeffrey van Son (13 – 12) kwam Merwede/Multiplaat tot twee toe op één punt achterstand. Aan de Zeeuwse kant werd het gat van de korf vaker gevonden en daarmee eindigde de wedstrijd in 16 – 12.

Volgende week op zaterdag 16 oktober speelt Merwede/Multiplaat 1 om 15.30 uur thuis tegen RWA 1. Merwede/Multiplaat 2 speelt daarvoor om 14.00 uur tegen RWA 2.

Doelpunten: Twan van de Wetering (4x), Dennis van Eijl (3x), Jeffrey van Son (2x), Rianne Swets (1x), Mariëtte van der Sman (1x) en Fleur Janmaat (1x)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie