Jurgen de Haan stormt de top 10 binnen
Jurgen de Haan stormt de top 10 binnen Jerry van Rekom

Jurgen de Haan stijgt met stip

7 november 2021 om 10:33 Sport Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Jurgen de Haan heeft in de negende ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht goede zaken gedaan door in een sterke partij Arjan Kreukniet te verslaan. De Haan ruilde in het eindspel zijn dame voor 2 torens en wist met de torens een mooi matnet te creëren. Door deze overwinning stijgt De Haan naar de 6e plaats in de rangschikking.

Ondanks externe verplichtingen van een aantal leden werden toch nog 15 partijen gespeeld. Ook Fransman Ronald Breedveld was met zijn dochter aanwezig en beiden speelden deze ronde mee. Ronald speelde een snelle remise tegen Johan van de Griend, terwijl dochter Camile in een lange partij het onderspit moest delven tegen Maarten Hartkoren.

Mike Boom kon zijn goede vorm van vorige week niet vasthouden en werd door Bert Dobber langzaam van het bord gespeeld. Ook Arco van Houwelingen had in Meinte Smink een lastige tegenstander en verloor vrij kansloos.

Michiel van den Berg kon geen vuist maken tegen Simon Kadijk en moest zijn koning omleggen. Yaro van Beest speelde een sterke partij tegen Rien Lodder en zag zijn aanval beloond met de winst.

Leo Koppelaar en Martin Prins speelden de langste partij van de avond en pas in het verre eindspel wist Prins de winnende zet te vinden.

A.s. donderdag wordt de 10e ronde gespeeld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie