Lotte van Drunen pakt podiumplaats in het EK 65cc in Duitsland

4 juni 2018 om 19:57 Sport/sport

SLIEDRECHT Lotte van Drunen van MX Team van Drunen is in de derde voorronde van het Europees Kampioenschap 65cc in het Duitse Dreetz op het podium geëindigd. Na een zware valpartij in de sightling lap voor de eerste manche ondervond ze na de start veel hinder van een valpartij voor haar. Vervolgens reed ze een goede inhaalrace en kwam vanaf een dertigste plaats terug naar een zesde positie. Ook in de tweede manche reed ze sterk en kwam ze vanaf een vijftiende plaats terug naar een tweede positie waarmee ze op een tweede plaats eindigde in het dagklassement.

Op zaterdag had ze de juiste lijnen al snel gevonden op het circuit en dit zorgde ervoor dat ze zowel in de vrije training als de tijdtraining de snelste tijd op de klok wist te zetten. In de kwalificatieheat pakte ze een goede start en kon als tweede aan de wedstrijd beginnen. De hele wedstrijd hield ze de kopman goed onder druk en zag in de laatste ronde kans om de koppositie over te nemen en de heat winnend af te sluiten.

Haar voorbereiding op de eerste manche ging helemaal mis want tijdens de sightling lap kwam ze hard ten val door een steen die in de oploop van de bult zat. Dit had tot gevolg dat ze als laatste terug kwam in het parc ferme en gelijk door moest rijden naar het starthek. Ondanks dit had ze een goede reactie toen het hek viel maar helaas was er in de eerste bocht een valpartij waardoor Lotte tot stilstand kwam en pas als dertigste aan de wedstrijd kon beginnen. Met een goed ritme kwam ze ver terug naar voren maar op een zesde plaats aangekomen, slaagde ze er niet in om de vijfde man te passeren. Licht geblesseerd maar tevreden over haar rijden keerde ze terug naar het paddock waar ze zich voor begon te bereiden op de tweede manche.

In de tweede manche kwam ze minder goed weg bij de start en dook pas op een vijftiende plaats de eerste bocht in. Gelijk begon ze plaatsen winst te boeken en kwam op een tiende plaats uit de eerste ronde. Gedurende de wedstrijd zette ze haar opmars verder en knokte zich helemaal terug naar een tweede plaats waarmee ze zich ook verzekerde van een tweede plaats in het dagklassement.

Door dit goede resultaat is Lotte in de tussenstand om het Europees Kampioenschap 65cc opgeklommen van een vierde naar een tweede plaats.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie