Clubrecords sneuvelen tijdens vriendschappelijke wedstrijd DWF

6 maart 2022 om 16:18 Sport Deel je nieuws

In Rotterdam-Zuid stond zaterdag 5 maart 2022 het tweede deel van de vriendschappelijke Meerkamp op het programma voor de wedstrijdzwemmers van Zwem- en Polovereniging Door Water Fit. Deze wedstrijd wisten de zwemmers van DWF twaalf persoonlijke records (PR’s) te zwemmen en mochten er 15 medailles mee naar huis genomen worden. Daarnaast zijn er ook nog twee clubrecords verbroken.

Ondanks de, vanwege vakantie en ziekte, kleine ploeg reisde de wedstrijdploeg van DWF afgelopen zaterdag vol goede moed richting Rotterdam Zuid, en niet zonder succes! Er zijn maar liefst twee clubrecords gesneuveld tijdens de wedstrijd door Lisa Nederveen en Puck Hogendoorn. Lisa Nederveen wist het record te verbreken op de 25m vrijeslag dames en heeft de tijd aangescherpt naar 13.76 seconde. Vlak daarna kwam Puck Hogendoorn in actie en haar is het ook gelukt om het clubrecord 25m vrije slag meisjes onder de 16 te verbreken met een tijd van 13.90 seconde. Daarnaast mocht Puck ook nog eens 3 gouden plakken mee naar huis nemen.

Ook voor Kenji Bor was dit een wedstrijd om niet snel te vergeten. Hij wist een PR van maar liefst 18 seconden te zwemmen op de 50m vlinderslag wat hem ook een zilveren medaille opleverde. Daarnaast heeft hij op de 100m schoolslag zijn tijd verbeterd met 7 seconde en op de 50m rugcrawl een zilveren medaille gewonnen. Voor Faye van Es waren er ook flinke verbeteringen, zij wist 3 PR’s te zwemmen. Op de 100m schoolslag heeft ze haar tijd verbeterd met wel 16 seconde. Haar tijd op de 50m vlinderslag wist ze aan te scherpen met 6 seconde en op de 50m rugcrawl heeft ze ook nog 2 seconde van haar oude PR afgezwommen waarmee ze ook een bronzen medaille wist te veroveren.

Verder zijn er PR’s gezwommen door Kim Hogendoorn (2x), Puck Hogendoorn (2x), Chantal Voorsluijs (2x) en Sharon Voorsluijs (1x). Er waren medailles voor Chantal Voorsluijs (3e), Lisa Nederveen (1e, 2e, 3e), Sanne Nederveen (2x 2e, 3e), Kim Hogendoorn (3e) en Nick Hogendoorn (3e).

De zwemmers en trainers van DWF zijn er trots op dat er al deze resultaten behaald worden in de tweede wedstrijd na de coronalockdown en

Voor de tweede wedstrijd na coronalockdown is dit zeker iets waar de trainers, en zwemmers van DWF, trots op mogen zijn. De volgende wedstrijd is 12 maart in het thuis bad Bronbad de Lockhorst.

advertentie
advertentie