Maxim Gregorian, het grote talent
Maxim Gregorian, het grote talent Jerry van Rekom

Arie van der Starre pakt de dubbel bij de schaakjeugd

24 juni 2018 om 10:57 Sport/sport Deel je nieuws

SLIEDRECHT – De Sliedrechtse jeugdcompetities zijn voltooid. Afgelopen donderdag zijn de prijzen verdeeld. Zowel de reguliere als de snelschaakcompetitie is met imposante cijfers gewonnen door Arie van der Starre. Hierdoor mag Arie zich ook het komende halfjaar de jeugdkampioen van Sliedrecht noemen. Met 16 maal winst uit 17 partijen scoorde hij een niet eerder vertoond percentage van 94,12%. Een record dus, waarmee Arie heeft aangetoond binnen een paar jaar het spel goed in de vingers te hebben gekregen. Komend seizoen gaat hij zodoende zijn krachten meten met de senioren. Daar gaan we nog veel van horen!

Barend van Dieren en Maarten Hartkoren scoorden eveneens naar behoren en pakten plaats 2 en 3 in Groep 1.

Groep 2 werd met een fotofinish gewonnen door jeugdtalent Jaco Kruidenier, die zij sterke concurrent Jaimy Bakker een paar tienden voorbleef. Een prima prestatie van beide jongens, waarmee ze komend seizoen een plek in de hoofdgroep hebben verdiend. Ook de zeer jeugdige en talentvolle Maxim Gregorian heeft een prima seizoen gedraaid en eindige op plaats 3 in Groep 2.

Seth van Houwelingen pakte met overmacht de titel in Groep 3. Heel goed gedaan door de jeugdige Hardinxvelder, die in één jaar al grote stappen heeft gemaakt. Dat belooft veel goeds voor de toekomst! Omdat Jasper van Wijngaarden wel het minimumaantal benodigde partijen speelde en veel punten pakte, eindige hij voor Quinten Verhaar als tweede. Khristina Malgasian kwam ook vaak tot winst en pakte daarmee brons. Knap gedaan Khristina! De snelschaakcompetitie kende dus eveneens Arie van der Starre als absolute winnaar. Schoolgenoten Maurits Verhoeven en Barend van Dieren pakten plaats 2 en 3. Karel Peursem heeft ook de slag te pakken en eindigde als 4e, net voor Maarten Hartkoren die  de top-5 completeerde. Kampioenen Jaco Kruidenier en Seth van Houwelingen hebben laten zien ook goed te kunnen snelschaken. Beide toppers eindigde in de top-10.

Zie www.schakendsliedrecht.nl voor alle eindstanden.

Na een uitgebreide zomerstop starten de competities weer op donderdag 30 augustus. Uiteraard is iedereen, inclusief nieuwe jongens en meisjes, weer van harte welkom om te strijden om de prijzen en de hersens te laten kraken.

Jaco Kruidenier, kampioen groep 2
Dubbelkampioen Arie vd Starre
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie