Zwemmers van DWF bij de start
Zwemmers van DWF bij de start DWF

Door Water Fit grootste winnaar van de Meerkamp

19 maart 2023 om 12:05 Sport Deel je nieuws

PAPENDRECHT/SLIEDRECHT – Zaterdag 18 maart werd het tweede deel van de meerkamp gezwommen. Zwemvereniging Door Water Fit (DWF) won ruim 30% van alle medailles. Daarnaast zijn er weer 35 persoonlijke records (PR) behaald.

De wedstrijd begon met de 400m wisselslag. Twee zwemmers hadden zich voor deze afstand opgegeven, Kenji Bor en Sanne Nederveen. Kenji zwom deze afstand voor het eerst en zette een tijd van 7:43.74 neer. Hij zwom op de tussentijd van de 100m vlinderslag een PR van een halve seconde. Sanne verbeterde haar tijd met ruim acht seconden.

Lisa Nederveen begon met 50m vlinderslag en zwom vierhonderdste boven haar tijd, hiermee behaalde ze een gouden medaille. Daarna kwam ze in actie op de 100m schoolslag en zwom een PR van twee seconden. Met deze snelle tijd behaalde ze haar tweede gouden medaille. Als laatste zwom ze de 50m rugcrawl en verbeterde haar tijd met een halve seconden en behaalde haar derde gouden medaille.

De heren kwamen in actie op drie verschillende afstanden. Als eerst de 50m vlinderslag waarbij Silas van Bekkum een PR zwom van achttienhonderdste. Jan Willem Nederveen verbeterde zijn tijd met éénentwintig-honderdsten. Bob Hogendoorn behaalde een gouden medaille. Vervolgens zwommen Bob en Nick Hogendoorn naar de top op de 100m schoolslag. Nick behaalde goud en Bob zilver. De laatste afstand was 50m rugcrawl. Hier verbeterde Silas zijn tijd met negentienhonderdste. Bob behaalde goud en zijn derde medaille deze wedstrijd.

De meeste PR’s zwom Dena Ambachtsheer. Op de 50m vlinderslag verbeterde ze haar tijd met zes seconden. Dit was zo snel dat ze goud behaalde. De 100m schoolslag verbeterde ze met ruim vijf seconden, ook haar tussentijd verbeterde ze met twee seconden. Als laatst was de 25m vrije slag. Hier zwom ze een PR van negen seconden, dit is de grootste verbetering deze wedstrijd.

Thijs Militie laat zien snel te zwemmen. Op de 50m vlinderslag zwom hij een PR van vier seconden en behaalde brons. De 50m rugcrawl verbeterde hij zijn tijd met vijf seconden. Zijn wedstrijd werd nog leuker toen hij op de 100m schoolslag zijn limiet zwom voor de provinciale kampioenschappen lange baan en behaalde een zilveren medaille. Dit was niet alles. Op de 25m vrije slag verbeterde hij zijn oude tijd met ruim drie seconden en heeft het 22 jaar oude clubrecord verbroken. Deze staat nu op zijn naam met een tijd van 14.17.

Verder zijn er medailles behaald door Matthijs Biesheuvel (2e), Liz Bijkerk (2e), Django Daems (2x 2e, 3e), Faye van Es (3e), Puck Hogendoorn (2x 1e, 2e), Vera van Houwelingen (2x 3e), Sanne Nederveen (2x 2e), Chantal Voorsluijs (2e), Anne-Lotte de Vreede (2x 1e, 2e), Guus van Wingerden (2x 3e) en Roos van Wingerden (2x 2e, 3e). Er zijn PR’s gezwommen door Amy Ambachtsheer (2x), Liz Bijkerk (1x), Django Daems (1x), Faye van Es (2x), Puck Hogendoorn (1x), Myrthe de Lange (2x), Sanne Nederveen (1x), Aram Petrosyan (1x), Chantal Voorsluijs (2x), Anne-Lotte de Vreede (2x), Guus van Wingerden (1x) en Roos van Wingerden (3x).