v.l.n.r. Roos van Wingerden, Lisa Nederveen, Guus van Wingerden en Thijs Militie
v.l.n.r. Roos van Wingerden, Lisa Nederveen, Guus van Wingerden en Thijs Militie DWF

Door Water Fit kijkt trots terug op Vierkamp

28 mei 2023 om 14:28 Sport Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Zwem- en polovereniging Door Water Fit (DWF) zwom de vierde wedstrijd van de vriendschappelijke Vierkamp. Na een lange tijd geen wedstrijden kan er met trots terug gekeken worden op, acht medailles en 26 persoonlijke records (PR’s) behaald.

Roos van Wingerden zwom twee afstanden. Als eerst de 50m vlinderslag, waar ze haar tijd verbeterde met een halve seconde. Ze behaalde een bronzen medaille. Later in de wedstrijd was de 50m schoolslag. Ze zwom een PR van één seconde en behaalde hier haar tweede bronzen medaille. Guus van Wingerden heeft net zo’n goede wedstrijd gezwommen als zijn zus. Op de 25m vrije slag zwom hij een PR van anderhalve seconde en dit was zo snel dat hij goud behaalde. Daarna zwom hij nog de 50m rugcrawl en verbeterde zijn tijd met vijf seconden. Hiermee behaalde hij zijn tweede gouden medaille.

Lynn Vermeulen zwom deze wedstrijd twee PR’s. Zo kwam zij als eerste in actie op de 100m vrije slag. Ze zwom een PR van ruim zeven seconden. Als tweede zwom ze de 100m rugcrawl. Ze verbeterde haar tijd met vijf seconden.

Thijs Militie en Lisa Nederveen behaalde allebei een bronzen medaille en één PR. Voor Thijs was dit op twee verschillende afstanden. Zo zwom Thijs een PR van veertien seconden op de 200m wisselslag en behaalde hij zijn bronzen medaille op de 100m vrije slag. Voor Lisa was dit bij dezelfde afstand. Op de 50m rugcrawl zwom ze een PR van tien-honderdsten en behaalde hier haar bronzen medaille.

De grootste PR is gezwommen door Matthijs Biesheuvel. Bij de 50m vlinderslag ging hij zo snel dat hij zijn oude tijd verbeterde met vijftien seconden.

Verder zijn er medailles behaald door Sarah Mijnster (1e, 2e). Er zijn PR’s gezwommen door Dena Ambachtsheer (2x), Silas van Bekkum (2x), Matthijs Biesheuvel (1x), Liz Bijkerk (2x), Nienke van Cuijlenburg (2x), Django Daems (1x), Sem van Hattem (1x), Puck Hogendoorn (1x), Myrthe de Lange (1x), Aram Petrosyan (2x), Milan van Renswoude (1x) en Sharon Voorsluijs (1x). De volgende wedstrijd is in het buitenbad van Groot-Ammers, het laatste deel van de vriendschappelijke Meerkamp.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie