Roël Koopman (l) en Jurrian Verweij (r) kunnen trots zijn
Roël Koopman (l) en Jurrian Verweij (r) kunnen trots zijn Jerry van Rekom

Schaakdiploma’s voor Roël Koopman en Jurrian Verweij

2 juni 2023 om 12:25 Sport Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Na een seizoen extra trainingen te hebben gevolgd hebben de jeugdschakers Roël Koopman en Jurrian Verweij met succes examen gedaan voor Stap 3. Examinator en trainer Jerry van Rekom kon afgelopen donderdag de diploma’s voor de moeilijkste Stap van het KNSB-stappenplan overhandigen aan de Sliedrechtse talenten, die afgelopen dinsdag het examen hebben afgelegd.

De 11-jarige Jurrian Verweij wist de 24 schaakopgaven ruim binnen het uur op te lossen. Zijn talent bleek wel uit het feit dat hij slechts één foutje had gemaakt. Hij slaagde dus met een 9 voor het examen. In navolging van zijn oom – Floris, die nu furore maakt bij het OKD – toont Jurrian talentvol te zijn. Dat bewijst hij ook wekelijks bij de competitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht.

De eveneens 11-jarige Roël Koopman groeide afgelopen seizoen hard. Zijn progressie leidde er zelfs nar dat hij cum laude slaagde voor het examen. Hij had dus alle opgaven goed opgelost en met de nodige trots kon hij het diploma met daarop “10” in ontvangst nemen. Ook Roël heeft het nodige talent en dat moet de komende seizoenen aangetoond worden met goede resultaten in de interne competitie bij de jeugd.

Zo heeft Schaakvereniging Sliedrecht weer twee talenten weten op te leiden naar een hoger niveau. Zowel Roël als Jurrian hebben talent voldoende om de volgende stap (4) te maken, maar eerst even vakantie zonder trainingen…

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie