Lucas van 't Ende traint in sporthal de valk
Lucas van 't Ende traint in sporthal de valk osv Synergos

Lucas van ‘t Ende op het jeugd WK

20 november 2023 om 22:08 Sport Deel je nieuws

Voor het eerst in de geschiedenis van het trampolinespringen heeft het FIG een jeugd WK georganiseerd. Het WAGC. Deze wedstrijden vonden plaats in Birmingham. 

Op maandag 13 November vertrokken de trampolinespringers van Team NL naar Birmingham. In dit team zaten sporters die individueel en synchroon meededen op de grote trampoline en springers die meededen op de dubbelminitrampoline.  

De pas 15-jarige Lucas van ‘t Ende had zich weten te plaatsen voor dit WK door de puntennorm, die was vastgesteld door de FIG, te behalen.  Lucas, die traint bij Synergos in Sliedrecht, trainde dagelijks op zijn sprongen die hij tijdens de wedstrijden zou doen.  Zaterdag 18 november vonden de wedstrijden op de DMT plaats en Lucas was als 2de van de 40 gymnasten aan de beurt. Tijdens zijn warming up braken er 3 veren van de DMT af waardoor Lucas even niet verder kon, gelukkig hield hij hier lichamelijk niks aan over. 

Hij liet ingewikkelde sprongen zien met een hoge moeilijkheidswaarde. Zijn eerste sprongenserie waren full-half gevolgd door full-full (een dubbele salto met 1 ½ schroef gevolgd door een dubbel salto met dubbel schroef) zijn tweede serie was een fliffis hoek gevolgd door triple salto (dubbel salto gehoekt met een halve schroef in de tweede salto gevolgd door een driedubbele salto). Met deze sprongen behaalde Lucas een puntentotaal van 48.900 punten. Met deze punten wist Lucas op zijn eerste WK de 21ste plaats te behalen. 

Een prachtig resultaat van deze jonge sporter die voor deze wedstrijden gesponsord werd door vele bedrijven uit Sliedrecht en omgeving. Zowel Lucas als Synergos zijn hier dankbaar voor. Over deze sponsoring zal binnenkort meer bekend worden gemaakt. 

Lucas zal nu toe gaan werken voor deelname aan het EK dat in april 2024 zal worden gehouden in het Portugese Guimarães.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie