Anique behaalde op brug de benodigde punten en is brugspecialist
Anique behaalde op brug de benodigde punten en is brugspecialist Osv Synergos

Synergos beleefd goede start bij landelijke wedstrijden

26 november 2023 om 17:03 Sport Deel je nieuws

Zaterdag 25 november vonden in sporthal De Doelstien in Dokkum landelijke turnwedstrijden plaats.

Bij de junioren die uitkomen in de tweede divisie kwam Stephany Koppelaar in actie. Het is voor haar het eerste jaar dat zij in dit supplement meedoet. In deze poule zitten 39 turnsters die meedoen op dit niveau, hiervan komen er steeds 19 of 20 turnsters tegen elkaar uit tijdens de wedstrijd. Deze deelnemers kunnen per wedstrijd veranderen. Stephany startte met een goede vloeroefening, daarna sprong ze op het onderdeel sprong een nette half in/half uit. Bij het inturnen van de brug kwam ze helaas hard met haar voet in aanraking met de lage ligger. Ondanks de schaafwond die ze hier aan overhield, liet ze een prachtige brugoefening zien waarbij ze op dit onderdeel eerste werd met de hoogste moeilijkheidswaarde van haar poule. Balk was daarna wel iets lastiger helaas had ze daar een val. Maar Stephany eindige toch op een mooie 13de plaats. 

In ronde 5 was Anique Bakker aan de beurt. Zij turnt mee bij de senioren tweede divisie. Dit is een poule van 40 turnsters waarbij deze turnsters worden verdeeld over 2 banen tijdens de wedstrijden. 

Ook Anique begon met een sterke brugoefening waarbij zijn op een gedeelde eerste plaats op dit onderdeel uitkwam. Zij behaalde een score van 11.750 waardoor zij wordt gezien als toestel specialist. Hierdoor mag zij, in het geval dat zij zich niet zou plaatsen voor de halve finale, toch tijdens die wedstrijden proberen om een plaats in de toestelfinale te bemachtigen. 

Anique had daarna goede oefeningen op sprong en balk. Helaas liep vloer niet zoals gepland, maar ook met een iets lagere vloer score behaalde Anique de 7de plaats tijdens deze wedstrijd. 

De volgende wedstrijd van Stephany en Anique zal zijn op zaterdag 9 December in Alkmaar. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie