Zwemmers DWF op de startblokken
Zwemmers DWF op de startblokken DWF

Door Water Fit zwemt meeste persoonlijke records tijdens Meerkamp

4 december 2023 om 11:50 Sport

ROTTERDAM/SLIEDRECHT Zaterdag 2 december zwom Zwem- en Polovereniging Door Water Fit (DWF) de vriendschappelijke Meerkamp in het Alexanderhof in Rotterdam. De zwemmers laten grote verbeteringen zien. Er zijn in totaal twintig medailles en 34 persoonlijke records (PR) behaald. 

De wedstrijd begon met de 4x50m wisselslag estafette heren. Kenji Bor zwom de 50m rugcrawl, Thijs Militie de 50m schoolslag, Silas van Bekkum de 50m vlinderslag en Jolan Huisman de 50m borstcrawl. Het team finishte als derde. 

De heren zwommen twee afstanden. Jolan Huisman en Silas van Bekkum verschenen als eerst voor de 200m vrije slag aan de startblokken. Jolan verbeterde zijn tijd met zeven seconden. Silas zwom net boven zijn tijd, maar het was nog snel genoeg voor een bronzen medaille. Dit was nog niet genoeg, want op de tweede afstand 100m vlinderslag behaalde hij zijn tweede bronzen medaille. 

Sifra Schelling heeft laten zien snel te zwemmen. Op de 50m vlinderslag verbeterde ze haar tijd met vier seconden. Dit was zo snel dat ze een zilveren medaille behaalde. Op haar 100m schoolslag ging ze snel en zwom een PR van zes seconden en behaalde haar tweede zilveren medaille. 

Myrthe de Lange kan trots terugkijken op de wedstrijd. In totaal zwom ze drie keer een PR. Op de 50m vrije slag verbeterde ze haar tijd met drie seconden. Later in de wedstrijd zwom ze de 100m wisselslag en zwom een PR van twee seconden. Op de 25m vlinderslag verbeterde ze haar tijd met negentienhonderdste. Guus van Wingerden zwom de grootste PR deze wedstrijd. Hij verbeterde zijn tijd op de 50m vlinderslag met elf seconden. De meeste PR’s zwom Kenji Bor. Hij heeft vier keer zijn eigen tijd verbeterd. Als eerst de 200m rugcrawl waarbij hij een PR zwom van vier seconden. Op de 100m wisselslag verbeterde hij zijn tijd met een halve seconde en behaalde een bronzen medaille. De 100m schoolslag zwom hij een PR van drie seconden en behaalde zijn tweede bronzen medaille. Alsof dit nog niet genoeg was zwom hij nog een laatste PR op de 25m vlinderslag. Hiermee verbeterde Kenji niet alleen zijn eigen tijd met één seconden, maar heeft ook het clubrecord aangescherpt voor jongens onder de 14 jaar. Ook Anne-Lotte de Vreede verbrak het clubrecord op de 25m vlinderslag voor meisjes onder de 12 jaar met een nieuwe tijd van 17.69.

Verder zijn er medailles voor Matthijs Biesheuvel (2x 1e), Django Daems (2e), Sem van Hattem (2e, 3e), Puck Hogendoorn (2e), Sarah Mijnster (1e), Anne-Lotte de Vreede (3e), Guus van Wingerden (1e, 2e) en Roos van Wingerden (1e, 2x 2e, 3e). Er zijn PR’s gezwommen door Amy Ambachtsheer (1x), Matthijs Biesheuvel (2x), Nienke Cuijlenburg (3x), Django Daems (2x), Sem van Hattem (3x), Puck Hogendoorn (2x), Marcus Mallegrom (1x), Sarah Mijnster (1x), Thijs Militie (1x), Aram Petrosyan (1x), Chantal Voorsluijs (1x), Sharon Voorlsuijs (1x), Anne-Lotte de Vreede (1x), Guus van Wingerden (3x) en Roos van Wingerden (2x). Volgende week zaterdag is het derde deel van het Minioren Circuit in Sliedrecht.

advertentie
advertentie