Fietsen tijdens De Doetse Triathlon.
Fietsen tijdens De Doetse Triathlon. De Doetsekom

De Doetse Triathlon in Giessenburg gaat door op zaterdag 10 juni

13 mei 2023 om 14:39 Triatlon

GIESSENBURG De Doetse Triathlon op zaterdag 10 juni in Giessenburg voor 15+ (individueel en teamverband) gaat door. ,,Er is gehoor gegeven aan onze oproep eind april. We hebben het minimumaantal deelnemers bereikt om het sportieve evenement in samenwerking met Beter Doen, Extra Running en de Oranjebrigade te organiseren”, zegt Mariëlle de Bruijn namens de Doetsekom enthousiast. 

,,Het deelnemersveld is gevarieerd. Vanuit De Lange Wei hebben zich diverse collega’s in teamverband ingeschreven voor de achtste triathlon, maar ook jonge talenten - fanatieke sporters - recreanten uit de regio en een deelnemer uit Zwitserland zijn in training om op zaterdag 10 juni aan de start te verschijnen.”

DEELNEMERS GEZOCHT VOOR GRATIS KIDS EDITIE 

,,Voor de kidsronde zijn op dit moment helaas nog niet voldoende aanmeldingen binnen. Daarom een laatste oproep – zodat we ook dit onderdeel op 10 juni kunnen organiseren. De gratis kids editie is voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 14 jaar die het een uitdaging vinden om 150 meter te zwemmen, 4 kilometer te fietsen en 1,2 km (hard) te lopen. Vooraf inschrijven is een must (start om 09.30 uur).”

PRAKTISCHE INFORMATIE 

Een achtste triathlon (500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen, 5 kilometer lopen) is zeker niet alleen voor ‘die hard’ sporters & fanatieke alleskunners. Met een schoolslag zwemmen is bijvoorbeeld ook toegestaan.

De eerste run voor 15+ deelnemers (individueel en teams) start vanaf 11.00 uur. Mochten er nog meer aanmeldingen binnenkomen naar aanleiding van deze berichtgeving, dan organiseren ze mogelijk nog een tweede run om 11.30 uur.

Inschrijven kan individueel voor €20,00 en als team (2 - 3 collega’s, vrienden of familieleden) voor €25,00 per team voor 22 mei via www.dedoetsekom.nl. Liever achter de schermen een handje meehelpen in de organisatie? Stuur dan een mail naar info@dedoetsekom.nl.

En de medailles.
Zwemmen tijdens De Doetse Triathlon
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie